Archive for the ‘Vakantie’ Category

Die fantastischen fünf : Italien

Friday, January 25th, 2019

Ook in Januari 2019 vertrokken we met de “Die fantastischen fünf” naar vier dagen sneeuw. Dit keer echter een afslag (en een Brennerpas) verder. Sëlva di Gardena, Wolkenstein in het Duits, was onze bestemming. De reis met een Personenbusje op vrijdag nacht verliep zeer voorspoedig. Op zaterdag morgen zaten we om 09:00 aan het ontbijt in de ontbijtzaal van ons hotel/appartement vlak bij de ski-lift. Ski’s huren om de hoek, een stukje lopen, een cabine lift omhoog en hopla we zaten op de Sella Ronda die we tegen de klok in dan ook maar gelijk in zijn geheel hebben gedaan.

Het weer was alle vier de prachtig zonnig ski weer. De sneeuw kwaliteit was goed en gelukkig was er niet zo overdadig veel gevallen als in de rest van Tirol. Alle hoeken van het Dolomieten skigebied Val Gardena hebben we gezien. Het betekende veel afstanden skiën (en prikken), veel in de lift zitten en zelfs een keer de skilift in de laatste minuut halen. Het uitzicht op de Marmolada (3342 meter) was geweldig indrukwekkend, eraf skiën leverde brandende bovenbenen op. In een Grappa en Wijnhandel vlak naast het Hotel blijkt de Italiaanse Whisky “Puni Alba” te koop. Een heerlijke manier om te ontspannen van de inspanningen van de dag. Net als de heen reis gaat ook de terug reis zeer voorspoedig. De Curry Würst mit Pommes onderweg sluit “Die fantastischen fünf” wintersport traditioneel af.

Fietsen in Italië 2016

Friday, June 17th, 2016

IMG_4567Net als vorig jaar 4 dagen fietsen rond het Sella massief in de Dolomieten. Dit jaar hadden de weersomstandigheden veel invloed op de 7842 hoogte meters in 322 kilometers, vooral bij het afdalen zorgde de soms hevige regen voor een extra moeilijkheidsgraad. Maar mijn nieuwe fiets met schijfremmen gaf zoveel rem mogelijkheden dat ik mijn jaren lange angst voor het afdalen in natte omstandigheden kon omzetten in een prettig gevoel van controle. IMG_4702De af en toe hevige buien en temperaturen tot 6 graden op 2000 meter maakt de 4 dagen fietsen een extra uitdaging. De kou was echter prima te weren door voldoende lagen kleding aan te trekken en een regenjasje zorgde er voor dat je niet al te nat werd en warm bleef bij het afdalen. Ook het klimmen ging veel beter dan andere jaren. Had ik de jaren hiervoor nog het gevoel dat ik mijn fiets naar boven moest fietsen, had ik nu het gevoel dat ik mezelf omhoog fietste. Twee kilo persoonlijk gewicht minder maakte het nog makkelijker. En zo had ik dus dit jaar wat meer tijd en puf om tijdens het klimmen om me heen te kijken en van de geweldige uitzichten op het Sella massief of ander natuurschoon te genieten. Na het fietsen wederom een Hefe Weisse en heerlijk Italiaans eten in Hotel El Geiger van eigenaar FlavioIMG_4789. En natuurlijk ontbrak niet het plezier en lachen met een groep van 10 fietsers die in van alles verschillen maar de liefde voor het fietsen delen. Wat echter wel ontbrak was de spierpijn, de herstel drank die ik al tijdens het fietsen dronk lijkt dus echt te helpen.

Schaats clinic Inzell 2015

Thursday, November 19th, 2015

IMG_3766
Na enthousiaste verhalen over de schaats clinic van vorig jaar laat ik me overhalen om dit jaar mee te gaan naar Inzell. Ik schrijf overhalen omdat ik het eigenlijk zonde vind om zo ver te rijden richting sneeuw voor een paar dagen schaatsen, liever zou ik dan gaan skien dacht ik altijd. Maar het blijkt inderdaad een geweldige (of is het bijzondere) ervaring. Op de overdekt baan krijgen we schaatsles van Sandra ‘t Hart en Wieteke Cramer: Drie dagen twee keer per dag, anderhalf uur. Nog nooit stond ik 9 uur in 3 dagen op zulk geweldig ijs met zo’n klein groepje rijders. Het ijs is als een spiegel en glijdt geweldig en blijft dat, ook na anderhalf uur. De instructies van Sandra en Wieteke dagen me uit om een stap verder te gaan in de techniek van het schaatsen. Omdat er bijna niemand op het ijs is, is er de ruimte om van alles uit te proberen. De uren op het ijs vliegen voorbij en elke keer als de dweilmachine het ijs op komt vind ik het jammer dat er weer een sessie voorbij is. Naast het schaatsen is er nog ruim de tijd om het “gewone” vakantie gevoel te hebben. We drinken koffie buiten in de zon op het terras  van de Dorfbäckerei na de ochtend schaats-sessie. IMG_3744Daarna lunchen we uitgebreid in het hotel en eten heerlijke gerechten na de na-middag schaats-sessie in dat zelfde hotel. Als dan ook nog blijkt dat de hotel eigenaar mijn favoriete whisky heeft kan mijn avond niet meer stuk. De tijd tussen de lunch en de namiddag schaats-sessie gebruik ik om hard-te-lopen door het prachtige landschap van Inzell of om relaxend op bed een film te kijken. Het gezelschap van een groep schaatsliefhebbers die het behalve over schaatsen ook over dagelijkse onderwerpen nadenken, praten en lachen maakt het geheel compleet. Was ik de woensdags op de heenweg die iets meer dan 10 uur duurde nog een beetje gereserveerd over schaatsen op een Duitse ijsbaan bij de Oostenrijks grens, op de terugweg zit met heerlijk schaats gevoel in de auto en weet ik zeker dat ik volgend jaar weer wil.

Fietsen in Italië 2015

Thursday, June 18th, 2015

11229371_1017291721623627_9194399199247836879_nNa twee jaar in Molveno en omgeving te hebben gefietst was het tijd voor een verandering van omgeving. Bij sommig van ons was Pozza di Fassa bekend van wintersport. Zelfs ik ben er eens doorheen geskied in 2008 (wintersport met SNOW). De rotsen van de “Sella Ronda” maken gelijk bij aankomst indruk. Tijdens het fiets zijn de kale rotsen bijna altijd te zien en op de eerste dag zijn we wel heel dichtbij als we de Passo Sella (2244m) overgaan. De Italiaanse eigenaren van het Hotel “El Geiger” verassen ons dagelijks met heerlijk maaltijden en een goed glas wijn. Ook in de Grappa Bar in het dorp is goed vertoeven na een dag tegen bergen op fietsen met soms een stijging percentage van 18%. Het weer is heerlijk, zelfs op 2000 meter. De eerste dag weet ik op de laatste klim als eerste boven te komen, mede door een lekke band van de favoriet.11330033_1017922718227194_185877124645286192_n Ik heb echter het laatste stuk van die klim pijn in mijn linker knie, die steeds erger wordt. De volgende dag blijkt dat niet over en moet/ga al na de eerste klim weer naar het hotel terug. Dankzij kleinere tandwielen voor (36-50 ipv. 39-53) gemonteerd door de plaatselijke fietsenmaker11136768_1017546251598174_5481873970467025612_n, een pil en blauwe tape van de fysiotherapeut in ons gezelschap, kan ik dag drie en vier gewoon fietsen, alhoewel de pijn nooit echt weg gaat. De laatste dag gaat het regenen tijdens de laatste klim en als iedereen is opgewarmd om af te dalen vertrek is als eerste vooruit, want in het slecht weer is mijn afdaal snelheid wel heel slecht. Langsaam ga ik naar beneden, als er plotseling en hele grote alpenmarmot (Marmota marmota) oversteekt. Tegelijkertijd stopt er een busje, het is de Flavio de Hotel eigenaar die zich zorgen maakte waar toch die Hollanders blijven met dat slecht weer. Of ik mee wilde met het busje terug naar het Hotel? In eerste instantie bedank ik, maar als het busje wederom langs komt, ben ik zo koud en zo weinig opgeschoten dat ik instap.

Die fantastischen fünf

Thursday, January 29th, 2015

IMG_1159Na het succes van “Die fantastischen vier” en “Die fantastischen vier zweiten teil” nu met z’n vijven vier dagen skien. Het hotel in Radstadt “Taxerhof” waar we de eerste keer ook waren bleek flink uitgebouwd en miste daardoor misschien iets van  de Oostenrijkse gezelligheid. Niet dat we daar last van hadden. De sauna, het avondeten, het ontbijt, de hefeweizen en het appartement waren perfect. En met ons gelach aan tafel tijdens het ontbijt en diner zorgden we zelf voor de sfeer. Dankzij de sneeuwval op drie van de vier dagen lag er prima sneeuw op de piste en ging het skien bijna vanzelf. Nadeel was natuurlijk wel dat het zicht wat minder was en dan komen soms hobbeltjes of sneeuwhoopjes als een verrassing. Voor de traditionele vierbergen tocht “Vier Berge Schladming” kozen we de mooiste dag. De eerste twee uur op de nagenoeg lege, ruime pistes was voor mij het ski-hoogtepunt van deze korte vakantie. Tijdens de terugreis op dinsdag avond/nacht bleek de hevige sneeuw ons in het begin tegen te houden om snel naar huis te rijden, maar uiteindelijk zat ik op woensdag ochtend toch gewoon weer op kantoor.IMG_1194

Fietsen in Italië 2014

Thursday, June 5th, 2014

SAM_3668Na het succes van vorig jaar, gingen we ook dit jaar met de zondagmorgen fietsgroep naar Moveno in Italië. De nederlandse eigenaren van Hotel Lory waren blij ons weer terug te zien in een voor de meeste deelnemers vertrouwde omgeving. De lange reistijd was dankzij files om en rond de vele “baustelle” onderweg iets langer dan verwacht en het lukte niet meer om nog dezelfde dag een stukje te fietsen. Het afzien begon dus pas de volgende dag en was 107 kilometer en 1496 hoogte meters. Het klimmen ging me die eerste dag goed af en dankzij de koffie in Riva, het Limon-ijsje in Arco en het prachtige weer bleef ik tot het einde lekker fietsen. De dagen daarop voelde ik mijn benen soms hevig protesteren  tijdens het klimmen en bleek mijn 39-26 verzet een hele uitdaging, zoals ik vorig jaar al had voorspeld. De 441,24 kilometer en 8000 hoogte meters waren zwaar maar ik heb genoten van iedere meter net als van het Bier en de Pizza natuurlijk. Het was ook leuk dat er dit jaar weer een andere groep samenstelling was dan vorig jaar. Door enkele jonge deelnemers werd de gemiddelde leeftijd van onze groep van 14 mensen aardig laag gehouden en werd duidelijk dat de oudjes het zo gek nog niet doen. Geen ongelukken en slechts één lekke band.

Die fantastischen vier zweiten teil

Wednesday, February 5th, 2014

SAM_3505Na twee jaar gingen “Die fantastischen vier” weer met z’n vieren vier dagen skien. Echter in een iets andere samenstelling dan vorige keer en met vier dagen zon in plaats van twee, maar wel gewoon weer vier dagen gelachen. Nadat we vrijdag nacht om 23:00 vertrokken stonden we om 08:00 voor de deur van Hotel Pension Rostatt. Na het ontbijt de ski’s bij de verhuur naast de skilift opgehaald en voilá een dag heerlijk in de zon geskied in Mülbach am Hochkönig. Sauna, lekker eten, lachen, muziek luisteren, slapen, “fruhstucken” en een dag heerlijk in de zon geskied in Zauchensee. Sauna, lekker eten, lachen, muziek luisteren, slapen….. Het ritme zat er dus goed in, want alleen de locatie waar we de bergen af vlogen veranderde: Flachau en Schladming kwamen ook nog aan de beurt. Het Pension bleek een geweldig gezellige en aangename keus en de 10km omhoog er naar toe bleek geen probleem want de hevige sneeuwval is het zuiden van Oostenrijk en niet het Noorden waar wij zaten. Dinsdag nacht na het eten reden we weer naar huis, en op woensdag morgen zat ik gewoon weer achter mijn bureau.

Fietsen in Italië 2013

Saturday, June 8th, 2013

SAM_2188Toen we als fietsgroep vorig jaar weer in de Vogezen waren en het voor de zoveelste keer slecht weer was, besloten we om voortaan zuidelijker te gaan fietsen. De Dolomieten is het uiteindelijk geworden. Een geweldige omgeving, ongeveer 40 kilometer noordelijk van het Garda meer; Molveno aan het meer van Molveno. De reistijd is natuurlijk een stuk langer, maar als je om 05:00 vertrekt, dan kun je om 18:15 toch nog “gewoon” in Italië op de fiets zitten om een rondje van 22 km (inclusief lekke band) te rijden. De volgende vier dagen reden we  iedere dag meer dan 100 Km. In totaal 478.11 Km en 8414 hoogte meters, dat was inderdaad af en toe vreselijk afzien. De bergen in de dolomieten zijn duidelijk van een ander type dan die in de Vogezen. Hoe verder in de klim hoe steiler de klim, percentages van 15% waren dan ook geen uitzondering. En zoals gehoopt iedere dag prachtig weer, niet al te heet maar altijd zon en een verfrissend briesje. Als er niet werd gefietst was het vooral aanvullen van de weg getrapte callorieen met pasta en drank. Vlak bij het Lago di Garda was er tijd voor een Italiaans “Limone” ijsje SAM_2177en na een klim konden we boven op de berg heerlijk pizza eten. Natuurlijk was er regelmatig de alom geprezen echte koffie op een terrasje. Mijn stalen Rossin heeft het weer zonder problemen prima gedaan, maar die was dan ook nog maar slechts 200 kilometer van zijn geboorteplaats verwijderd. Mijn fiets en ik, we worden allebei ouder en misschien dat een 39-26 verzet niet zo geschikt meer is om een berg op te fietsen maar dit jaar lukte het me nog.

Die fantastischen vier

Saturday, March 17th, 2012

Omdat het niet meer mogelijk was om met Snow mee te gaan op een korte wintersport dit jaar, een andere oplossing om vier dagen lekker te skiën en te ontspannen. Met vier mannen in 1 auto naar een op het laatste moment geboekt hotel Taxerhof in Radstadt. Omdat 1 van de deelnemers wegens medische klachten toch niet mee kon, had ik op het laatste moment een goede vriend gevraagd “of ie zin had om morgen mee te gaan op een korte ski vakantie”. Hij zei ja, en zo waren we als nog die fantastischen vier. Vier mannen, Vier dagen, waarvan 2 met zon, heerlijk geskied, Weisse Stiegl gedronken, in de sauna gezeten, gelachen, gegeten, gesnurkt en nog meer gelachen. Volgend jaar weer?

Snow Wintersport 2011

Friday, March 18th, 2011

Als afscheidkado kreeg ik van SNOW een bon voor het hotel met halfpension voor de Snow wintersport van 2011. En dus ook dit jaar weer een korte (4 dagen) wintersport. Dit keer in het Hippach (Zillertal), nu echter met ex-collega’s, maar daarom niet minder gelachen. Behalve flinke afstanden skiën, van Zell am Ziller naar Hochkrimml-Gerlosplatte  of op  grote hoogte Hintertux Gletcher (3235m) was het ‘s avonds ontzettend gezellig en heb ik weer eens ouderwets gelachen om niks. Als extra ontspanning was er een luxe sauna waar mijn kuiten na het skiën konden ontspannen want die bleken aardig overbelast. Het weer was prima, behalve op de gletcher waar het onzettend hard waaide en door de bewolking geen diepte was te zien. Vandaar dat we al voor de lunch de afdaling naar het dal maakten en terug gingen naar een zonniger gebied. Kortom lekker geskied en ontspannen, volgend jaar weer?