Fietsen in Italië 2016

IMG_4567Net als vorig jaar 4 dagen fietsen rond het Sella massief in de Dolomieten. Dit jaar hadden de weersomstandigheden veel invloed op de 7842 hoogte meters in 322 kilometers, vooral bij het afdalen zorgde de soms hevige regen voor een extra moeilijkheidsgraad. Maar mijn nieuwe fiets met schijfremmen gaf zoveel rem mogelijkheden dat ik mijn jaren lange angst voor het afdalen in natte omstandigheden kon omzetten in een prettig gevoel van controle. IMG_4702De af en toe hevige buien en temperaturen tot 6 graden op 2000 meter maakt de 4 dagen fietsen een extra uitdaging. De kou was echter prima te weren door voldoende lagen kleding aan te trekken en een regenjasje zorgde er voor dat je niet al te nat werd en warm bleef bij het afdalen. Ook het klimmen ging veel beter dan andere jaren. Had ik de jaren hiervoor nog het gevoel dat ik mijn fiets naar boven moest fietsen, had ik nu het gevoel dat ik mezelf omhoog fietste. Twee kilo persoonlijk gewicht minder maakte het nog makkelijker. En zo had ik dus dit jaar wat meer tijd en puf om tijdens het klimmen om me heen te kijken en van de geweldige uitzichten op het Sella massief of ander natuurschoon te genieten. Na het fietsen wederom een Hefe Weisse en heerlijk Italiaans eten in Hotel El Geiger van eigenaar FlavioIMG_4789. En natuurlijk ontbrak niet het plezier en lachen met een groep van 10 fietsers die in van alles verschillen maar de liefde voor het fietsen delen. Wat echter wel ontbrak was de spierpijn, de herstel drank die ik al tijdens het fietsen dronk lijkt dus echt te helpen.

Comments are closed.