Zomeravondcup 2016: 4e 10 Km

logo_Hellas_wesbiteMet 4 dagen fietsen in Italië ( 7842 hoogte meters) in de benen stond ik aan de start van de laatste Zomeravondcup dit jaar. Met wederom de intentie om ronde de 45 minuten te lopen ging ik rustig (maar niet te langzaam) van start. Na 2 kilometer zat ik nog op schema, maar voelde ik wel dat het een zware loop ging worden. Mijn hele lichaam verzette zich tegen het lopen, het wilde gewoon weer “lekker” fietsen. Ondanks mijn hoogtestage had ik het idee dat mijn ademhaling niet hielp om zuurstof binnen te krijgen en bij 5 kilometer kwam dan ook de omslag. Het lukte me niet meer om netjes te lopen, rustig adem te halen en op schema te blijven. Kilometertijden als 4:53 gaven het al aan, mijn eindtijd wordt 47:28. Drie minuten later dan vorige keer. Teleurgesteld maar wel met het idee dat het gewoon even niet beter kon door “fiets benen”. In de uiteindelijke overall uitslag word ik uiteindelijk 39ste waar ik vorig jaar nog 31ste was.

Comments are closed.