Fietsen in Italië 2013

SAM_2188Toen we als fietsgroep vorig jaar weer in de Vogezen waren en het voor de zoveelste keer slecht weer was, besloten we om voortaan zuidelijker te gaan fietsen. De Dolomieten is het uiteindelijk geworden. Een geweldige omgeving, ongeveer 40 kilometer noordelijk van het Garda meer; Molveno aan het meer van Molveno. De reistijd is natuurlijk een stuk langer, maar als je om 05:00 vertrekt, dan kun je om 18:15 toch nog “gewoon” in Italië op de fiets zitten om een rondje van 22 km (inclusief lekke band) te rijden. De volgende vier dagen reden we  iedere dag meer dan 100 Km. In totaal 478.11 Km en 8414 hoogte meters, dat was inderdaad af en toe vreselijk afzien. De bergen in de dolomieten zijn duidelijk van een ander type dan die in de Vogezen. Hoe verder in de klim hoe steiler de klim, percentages van 15% waren dan ook geen uitzondering. En zoals gehoopt iedere dag prachtig weer, niet al te heet maar altijd zon en een verfrissend briesje. Als er niet werd gefietst was het vooral aanvullen van de weg getrapte callorieen met pasta en drank. Vlak bij het Lago di Garda was er tijd voor een Italiaans “Limone” ijsje SAM_2177en na een klim konden we boven op de berg heerlijk pizza eten. Natuurlijk was er regelmatig de alom geprezen echte koffie op een terrasje. Mijn stalen Rossin heeft het weer zonder problemen prima gedaan, maar die was dan ook nog maar slechts 200 kilometer van zijn geboorteplaats verwijderd. Mijn fiets en ik, we worden allebei ouder en misschien dat een 39-26 verzet niet zo geschikt meer is om een berg op te fietsen maar dit jaar lukte het me nog.

Comments are closed.