Mini-symposium Netwerken en Visualisatie

logoNa 40 jaar bij SARA (nu SURFSara) te hebben gewerkt, gaat een nu voor mij oud-collega met pensioen. Ter gelegenheid van zijn pensionering was er een mini-symposium dat in het teken staat van de evolutie van de vakgebieden waarin Paul Wielinga gedurende een groot gedeelte van zijn carrière actief is geweest: Netwerken en Visualisatie. Gelegenheid dus om nog eens wat oud-collega’s te zien en ook nog wat van de historie van een onderdeel van de ICT te horen. Behalve Paul zelf gaven ook Cees de Laat, Paul Melis en Maxine Brown een lezing. Die van Maxine Brown ging via een Video verbinding met Chicago, maar is helaas door verbinding problemen niet helemaal afgemaakt. Maar wel histories doordat Maxine op volledig Amerikaanse wijze de Nederlandse uitdrukking gebruikte en uitsprak: “not sitting behind the geraniums”. collaboratorium_data_Harm_JonkerDe lezingen samen gaven een mooi overzicht van waar Paul in zijn carrière allemaal mee bezig is geweest. Dat was vooral academische cutting-edge technologie, “omdat het kan”, die pas jaren later werd toegepast in de “echte” wereld. Geweldig natuurlijk, als je met pensioen gaat en nog jaren later zie je technieken op de markt komen waar je tijdens de werk periode dagelijks mee bezig was. Dan duurt het nog wel even voor je je echt oud voelt.

Comments are closed.