Archive for the ‘Film’ Category

Geen Sneak toch film: Blade Runner 2049 3D

Monday, October 16th, 2017

Ooit las ik het boek “Dromen androiden van elektrische schapen” van Philip K. Dick. Zag ik begin jaren 80 “Blade Runner”. Nu, meer dan 30 jaar later, zie ik in Cinema Gouda in 3D een vervolg die de sfeer van de film van toen benaderd. De verrassing van toen komt natuurlijk nooit meer terug en er zijn inmiddels veel goede Science Fiction films verschenen. Voor mij is deze Blade Runner gewoon een heerlijk SciFi met wijdse scènes en een rustige ontwikkeling van het verhaal. Als na 2 uur en 44 minuten het licht weer aangaat, heb je van dichtbij een vreemd avontuur meegemaakt. Er zitten vele subtiele en minder subtiele verwijzingen naar de eerste film in en ik zag zelfs een verwijzing naar het boek. Een 8.

Geen Sneak toch film: Kedi

Monday, October 9th, 2017

Voor deze Turkse film moet je in het filmhuis zijn. Alhoewel het een film over katten lijkt te zijn, is het dat zeker niet. De sfeerbeelden van de niet standaard kant van Instanbul. Samen met de mensen die vertellen over de katten maken het tot interessant geheel. Op de achtergrond zelfs een politieke uiting. Zo kom je door de katten van alles te weten over het dagelijks leven in Instanbul. Een 7.

Geen Sneak toch film: Wind River

Monday, October 2nd, 2017

Maakte “Hell or High Water” al indruk. Schrijver en regisseur Taylor Sheridan verteld met deze film een mooi verhaal waar de omstandigheden een geweldige indruk maken en dat is niet alleen de uitzichtloze situatie maar ook het landschap. Hoofdrolspeler Jeremy Renner lukt het om de ingehouden emoties de zaal in te krijgen, terwijl langzaam duidelijk word wat z’n achterliggende beweegreden zijn. Is het einde dan misschien een beetje te Amerikaans, het gevoel van de film blijft hangen. Een 9.

Geen Sneak toch film: American Made

Wednesday, September 20th, 2017

De trailer van deze film met Tom Cruise deed vermoeden dat het een leuke film zou worden. Vandaar de keuze. Het bleek geen verkeerde beslissing, een heerlijke film waarbij je de hele tijd met een glimlach wordt vermaakt, terwijl  er zeker ook spanning in de film zit. Tom Cruise speelt verrassend goed als pilot die al werkend voor de CIA en zelf in opdracht van een “handel” met midden Amerika begint en er verbluffend veel geld an overhoud. De muziek van de eind jaren 70 en de begin jaren 80 maakt het kijkplezier compleet. Het wel heel erg Amerikaanse helden verhaal is natuurlijk te verwachten met zo’n titel, Een 8.

Sneak Preview week 37: Detroit

Friday, September 15th, 2017

Het was weer even geleden, de laatste Sneak. Gelukkig weer eens zo’n film waar je niet zomaar naar toe gaat, maar uiteindelijk een goede film blijkt. Tijdens de rassenrellen in Detroit 1967 hebben een aantal (zwarte) jongeren een traumatische ervaring. De politieagenten die het heft in eigen hand nemen zijn misschien net iets te veel karikaturen net als de slachtoffers maar de “toestand” maakt indruk en doet je nadenken over hoe het toen was. Een 7.

Geen Sneak toch film: Atomic Blonde

Thursday, September 7th, 2017

Als de film begint met Blue Monday van New Order op de achtergrond krijg ik gelijk een vertrouwd gevoel. En terwijl de heerlijke jaren tachtig muziek de hele film draagt blijken de vecht scenes eindelijk eens een gewond hoofdpersoon op te leveren. Op de achtergrond niet alleen de muziek maar ook de val van de berlijnse muur zit in de film verweven. Natuurlijk is het geheim agenten gedoe “over the top” maar het past er allemaal bij. Een 8.

Geen Sneak toch film: Logan Lucky

Wednesday, August 30th, 2017

Op het eerste gezicht een typische Heist film met alle clichés . Toch, door de grote verscheidenheid aan personages en situaties, een film waarbij je van het begin tot het einde benieuwd bent hoe het afloopt. De acteurs hebben duidelijk plezier in hun rol en zelfs Daniel Craig past er gewoon tussen. Gedurende het verhaal wordt de afloop steeds duidelijker, als er dan toch een ander einde komt dan verwacht maakt dat de film compleet. Een 8.

Geen Sneak toch film: The hitman’s bodyguard

Tuesday, August 1st, 2017


Een prima actie met film met veel humour die zich o.a. in Amsterdam en Den Haag afspeeld. Samuel L. Jackson is goed op dreef een speelt geweldig. Met als tegenspeler Ryan Reynolds waar ik sinds “Deadpool” groot fan van ben doet lekker mee. Van het begin tot het einde, hoe ongeloofwaardig de situaties soms ook zijn, blijft het een leuke film. Een 8.

Geen Sneak toch film: Valerian and the City of a Thousand Planets 3D

Wednesday, July 26th, 2017

Een film van Luc Beson (o.a. “The Fifth Element” en “Taxi” ) wil ik altijd wel zien, ondanks dat het bij de trailer leek of deze film eens soort Avatar zou zijn. Na een prachtige opening scene op “Space Odidity”  van Bowie  bleek het uiteindelijk gewoon een heerlijke SciFi met goede actiescènes en prachtige CGI. Helaas werkte voor mij de romantiek tussen de twee hoofdrolspelers niet, totaal ongeloofwaardig. Een 8.

Geen Sneak toch film: Dunkirk

Sunday, July 23rd, 2017

Met de hele familie in Lund (Zweden) naar de Film. Het was even wennen aan de Zweedse ondertitels, je leest ze automatisch toch. Een indrukwekkende film van Christopher Nolan die een voor mij minder bekende episode in WO II beschrijft. Dat een gedeelte is opgenomen in Urk  Helaas waren de drie verhaallijnen wat oppervlakkig waardoor soms het intense gevoel van de oorlog omstandigheden werd afgezwakt. Een 7.