Archive for the ‘Film’ Category

Sneak Preview week 28: The Crucifixion

Wednesday, July 12th, 2017

Een horror Sneak preview. We werden er al voor gewaarschuwd door Rik in een Spider-Man pak (Rik komt iedere week de film inleiden bij Cinemec Utrecht, altijd leuk). Helaas een hele slechte met een totaal ongeloofwaardig verhaal. De spanning zit in het feit dat er ieder moment plotseling iets kan gebeuren. Dat gebeurt dan ook regelmatig: “schrik!”. De acteurs doen ook maar wat en het verhaal flipt alle kanten op. Misschien wordt het ooit een cult film en heb ik het helemaal mis. Een 4.

Geen Sneak toch film: Spider-Man: Homecoming 3D

Monday, July 10th, 2017

De 3D superhelden films blijven maar komen. Het nieuwe en frisse is er af. Bij deze Spider-man wordt mij dat duidelijk. De vecht scenes maken geen indruk en de hoofdrol speler vind ik een irritante, drukke tiener. Een plus punt is dat er over het verleden van Spider-Man weinig to niets meer wordt uitgelegd en herhaling van de de spider-man story wordt vermeden. Natuurlijk is Michael Keaton heel goed als Vulture, maar het niveau van “Birdman” haalt ie niet. Een 6.

Geen Sneak toch film: Wonder Woman 3D

Sunday, July 9th, 2017

Door de media gehyped om zijn emanciperend voorkomen, deze superhelden film. Toch volgt het verhaal de standaard clichés, het begint zoet en eindigd in een epic battle. Met het verschil dat de superheld en vrouw is. Op het amazone eiland lukt het nog om de vrouwen sterk te laten overkomen. Maar daarna zijn alle rollen die door vrouwen gespeeld worden zwakke en ondergeschikte mensen. De “bad guy” is bijvoorbeeld veel sterker en slechter dan de “bad girl”.  Zelfs Wonder Woman valt in de romantische scènes terug in een standaard vrouwen rol. Ondanks dit commentaar toch gewoon een leuke actie film gezien. Een 7.

Sneak Preview week 25: Shot Caller

Friday, June 23rd, 2017

Het duurde even voor ik Jaime Lannister uit Game of Thrones herkende in de hoofdrol van dit gevangenis drama. Vooral de transformatie van “gewone man” naar zware crimineel, dankzij de gevangenis, is geweldig indrukwekkende. Het is geen reclame voor de gevangenis als instituut om mensen weer op het rechte pad te krijgen, eerder het omgekeerde. Gedurende de film wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden en waarom de keuzes gemaakt worden. Uiteindelijk wordt duidelijk waarom het gaat eindigen in een spannende climax. Een 8.

Sneak Preview Week 24: Baby Driver

Wednesday, June 14th, 2017

Na enkele block-busters weer eens tijd voor een sneak in Cinemec Utrecht. De Sneak blijkt een heerlijke actie film met net dat beetje extra waardoor het hele goede film wordt. Ansel Elgort als jonge “getaway driver” tegen wil en dank speelt overtuigend de twijfel en angst dat het allemaal uit de hand loopt. De interactie met de andere criminelen zorgt er voor dat het gedurende de hele film spannend blijft. Kevin Spacey doet het acteren misschien op routine, maar Lily James compenseert dat weer. En hé was dat niet Flea. Een 8.

Geen Sneak toch film: Pirates of the Carabian: Salazar’s revenge (Dead Men Tell No Tales) 3D

Wednesday, June 7th, 2017

Net als alle andere Pirates films ook deze een en al spektakel.  Johnny Depp doet weer gewoon z’n ding en de andere acteurs doen hun best om in de buurt te komen, gelukkig lukt dat Javier Bardem makkelijk. Het klinkt misschien wat negatief, maar er is niks mis met deze film, het is er een uit een serie, met dezelfde kwaliteit als de anderen. Een heerlijk avontuur om te kijken. En wel opletten: Want na een Stones, nu een Beatle: Paul McCarty die een cameo maakt. Een 7.

Geen Sneak toch film: Alien: Covenant

Thursday, June 1st, 2017

Ooit maakte Alien (op Video) veel indruk. Nu jaren later is er een van de vele Alien films, een die lijkt op die eerste film. Ook hier de face-suckers en uit het lichaam kruipende Aliens, maar helaas zonder de beklemmende sfeer van een ruimteschip. Wel speelt Michael Fassbender geweldig en zorgt in z’n eentje, of nee eigen met z’n tweeën dat de film nog enig niveau heeft. De vrouwen in de film zijn veel te vaak in paniek en zonder controle, heel anders dan de Ellen Ripley uit de eerste delen. Een 7.

Geen Sneak toch film: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Thursday, May 25th, 2017

Natuurlijk in 3D dit volgende deel van het grote succes. En wederom is het een leuke film met af en toe een acteur als verrassing, zoals Silvester Stalone. Een schattige Groot en de eeuwig scheldende Rocket zorgen voor de humor. Een waardig vervolg op het eerste deel en heerlijke sci-fi. Een 8.

Sneak Preview Week 17: Unlocked

Saturday, April 29th, 2017

Aardig wat sterren in deze Sneak, zoals Noomi Rapace, Orlando Bloom, Michael Douglas en John Malkovich. Het blijkt een heel onderhoudende Actie/Thriller in het genre “Jason Bourne” en “Mission Impossible”. Niets is wat het lijkt, toeval bestaat niet en de plotwendingen volgen elkaar in hoog tempo op. Dat de teller op drie bleef staan voorspelde ik overigens wel goed. Een 7.

Sneak Preview Week 15: Kidnap

Tuesday, April 18th, 2017

Deze sneak is duidelijk een film die vroeger direct op DVD zou verschijnen zonder in de Bioscoop te zijn geweest. Niet spannend, voorspelbaar, cliché na cliché en scènes waar alleen een draaiend wiel of voorbijrazend asfalt is te zien. De scène die de film afsluit is zo fout dat je bijna zou denken dat ‘t express is. Waarom een hobbelende Halle Berry mee wilde doen, een raadsel. Een 3.