Archive for the ‘Film’ Category

Sneak Preview Week 29: Poms

Tuesday, July 30th, 2019

Een wel heel erg cliché film dit keer in de sneak preview. De leukste grap zat al in de trailer en al snel wordt duidelijk hoe het allemaal gaat eindigen. De droevige momenten zijn ook geen enkele verassing want de hoofdpersoon (Diane Keaton) heeft een vreselijke ziekte. Meer Amerikaans kan bijna niet, en dan ook nog in 3 weken een top prestatie neerzetten door hard te trainen. Niet mijn genre of type film, een 4.

Sneak Preview Week 28: The Professor

Thursday, July 11th, 2019

Soms heb ik in de Sneak Preview een film die ik al gezien heb op een andere manier dan in de bios. In eerste instantie vond ik dat natuurlijk jammer, maar op het “grote scherm” komt de film veel beter tot zijn recht en dankzij de ondertitels werd me één meer duidelijk. Johnny Depp z’n lichaamstaal is geweldig en zorgt voor een extra ondersteuning aan de vaak zeer grappige teksten. Als Depp “donken” speelt, komt misschien even de “Captain Jack Sparrow” in Depp naar boven, maar in de rest van de film is dat niet te merken. Natuurlijk zit er ook echt drama in de film, de vader-dochter relatie is daar een prachtige en ontroerende component van. Volgens imdb.com was de originele titel overigens “Richard Says Goodbye”. En na de Sneak was dat ook de titel die is blijven hangen. Een 8.

Geen Sneak toch film: Yesterday

Thursday, July 11th, 2019

Na een de trailer tijdens de Sneak Preview was ik benieuwd naar deze film. Over, zonder al te veel te “verklappen”, een singer-song writer die plotseling de mogelijkheid krijgt om wereldwijd door te breken. Acteur Himesh Patel speelt erg leuk en overtuigend en maakt zo de film een plezier om naar te kijken. Tegenspeelster Lily James vind ik echter net weer iets te overdreven doen. Blijkbaar zitten er veel liedjes van The Beatles ergens verstopt in mijn hoofd want er komen er veel langs en ik kon ze allemaal meezingen. Een 7.

Sneak Preview Week 24: Five Feet Apart

Friday, June 21st, 2019

Een sneak met een vreeslijke ziekte als onderwerp. In het ziekenhuis volgen we twee (of eigenlijk drie) teenagers met taaislijmziekte (Cystic fibrosis). Nog altijd een fatale ziekte die ook betekend dat patiënten niet dichter dan Six Feet bij elkaar in de buurt mogen komen. Een tragedie als je verliefd wordt op iemand op dezelfde afdeling in het ziekenhuis. Alles wordt in de film juist gedoseerd in beeld gebracht en voelt nooit overdreven. Het verhaal is ondanks enkele voorspelbare gebeurtenissen gewoon een goed jeugdig romantisch drama. Een 8.

Sneak Preview Week 23: De Libi

Wednesday, June 5th, 2019

Geen idee wat de titel van de Sneak betekend. Verder zat deze hele Nederlandse sneak vol met straattaal. Waarbij Bro wel heel veel voor kwam. Drie vrienden, vlak voor hun eindexamen, proberen op de gastenlijst van de “Jonny Woo” te komen na een belofte. Het verhaal is eenvoudig maar leid wel constant to vreemde situaties. Even is het leuk en grappig dat de drie vrienden in een Canta LX door de straten van Amsterdam rijden, maar na de derde keer gaat het wel vervelen. Natuurlijk zit de film vol met alle clichés en onnodig bloot, maar door het frisse acteren van vooral Gregg (Daniel Kolf) blijft de film leuk om naar te kijken. Een 7.

Sneak Preview Week 22: Tolkien

Thursday, May 30th, 2019

De trailer voor deze Sneak vond ik al niet echt aantrekkelijk. De schrijver van de Hobbit en Lord of the Rings maakt een hoop ellende mee in zijn jeugd en komt dan ook nog in de loopgraven van de eerste wereld oorlog terecht. Ondertussen zien we als kijker alle elementen van de boeken terug komen in de situaties, acties en settings. En natuurlijk is er ook nog romantiek. Voor mij was het “Jane Austen” gehalte helaas te hoog. Een 5.

Geen Sneak toch film: Shadow

Thursday, May 30th, 2019

In het Goudse Filmhuis een film van Yimou Zhang. Ooit zag ik “Raise the Red Lantern” van dezelfde regisseur en die maakte indruk. Helaas was z’n film die ik laatst zag, “The Great Wall” een standaard actie film zonder enig chinees gevoel. Gelukkig is dat typische gevoel en sfeer er wel weer in Shadow. De film lijkt even in zwart wit te zijn gefilmd, maar snel wordt duidelijk dat komt doordat decor en kleding zwart/wit zijn. Het ziet er indrukwekkend uit, maar na een kwartier valt het niet meer op. Het duurt tot na de pauze voor de film echt op gang komt en niet alles is wat het lijkt. Een 7.

Geen Sneak toch film: John Wick Chapter 3 – Parabellum

Friday, May 24th, 2019

Na deel een en deel twee gezien te hebben natuurlijk ook naar deel 3. Heel heel heel veel schieten en vechten met messen, zwaarden en zelfs paarden. Daar tussen achtervolging scenes en minimale dialogen. In het derde deel word wel heel duidelijk dat Keanu Reeves niets toevoegt aan een heel dun verhaal dat in het eerste deel nog grappig is maar in deel drie totaal niet meer. De acteurs uit “The Raid” zijn duidelijk te goed en te snel voor Keanu, gelukkig is de “eind baas” weer zijn niveau. Een 6.

Sneak Preview Week 20: T-34

Sunday, May 19th, 2019

Oorlog films zijn niet mijn favoriet, maar deze Sneak vond ik wel goed. De strijd tussen de Russische en de Duitse tankcommandanten is indrukwekkend in beeld gebracht. De vertraagde beelden van de granaten en explosies geven een extra dimensie. Maar ook de persoonlijke rivaliteit en vijandigheid zijn in de bioscoop zaal te voelen. De tweede wereldoorlog is natuurlijk vreselijk maar gelukkig blijft de ellende beperkt en draagbaar door de humor die ook een belangrijke rol speelt. Interessant om WOII in Russisch perspectief te zien en iedereen spreekt gewoon zijn eigen taal. Een 8.

Sneak Preview Week 19: Wild Rose

Sunday, May 12th, 2019

Een Schotse Sneak over een zangeres die er van droomt om door te bereken. Het probleem is echter dat ze een Country zangeres is in Glasgow en moeder van twee kinderen die haar een jaar niet zagen omdat ze in de gevangenis zat. Ze moet wel heel veel hindernissen overwinnen voor ze naar Nashville kan om haar droom te laten uitkomen. Uiteindelijk is het een feel-good film, maar dat stoort totaal niet en is het een heel onderhoudende film met een ontroerend einde. Een 8.