Archive for the ‘Film’ Category

Sneak Preview Week 46: Kursk

Friday, November 16th, 2018

Alweer een duikboot Sneak (week 42: Hunter Killer). Dit keer verloopt het echter heel anders. In het begin is het nog onduidelijk welke kant deze Europese film opgaat. Maar als Russische bemanning eenmaal aan boord zit en de temperatuur van de oefen-torpedo langsaam oploopt, wordt duidelijk dat dit geen stoere mannen film is. Ondertussen volgen we ook wat er gebeurd met de gezinnen aan land. De cast is een feest van herkenning, van Colin Firth tot Max von Sydow. Hoofdrolspelers Léa Seydoux en Matthias Schoenaerts zijn goed op hun plek. Het had een hele langzame, dramatische film kunnen worden maar gelukkig zijn de scènes niet te kort of te lang en stapelt de ellende zich niet oneindig op. Een 8.

Sneak Preview Week 44: Welcome Home

Saturday, November 3rd, 2018

Een thriller als Sneak kan spannend zijn. Maar in deze film is het dat allemaal net niet. Misschien dat het komt omdat ik net begonnen ben met het kijken naar “Breaking Bad” maar het lukt me niet on Aaron Paul in deze rol serieus te nemen. En dan gaat hoofdrol speelster ook nog net iets te vaak (veel te vaak) onder de douche of loopt in haar ondergoed rond. De situatie die tijdens het diner ontstaat had het hoogtepunt van de film kunnen zijn maar op een of andere manier zijn de dialogen niet sterk genoeg en blijft de spanning niet “hangen”. De plotwending aan het eind was voor mij wel een verassing. Een 6.

Geen Sneak toch film: First Man

Sunday, October 28th, 2018

Al veel goede reacties gehoord op deze film, dus i.p.v. een Sneak een film over Neil Armstrong. Want alhoewel natuurlijk de maanlanding centraal staat, gaat de film niet over de maan landing maar vooral over Neil Armstrong zelf. Zijn relatie met z’n gezin en de invloed daarvan op zijn werk en anders om. Cimematografisch interessant is de manier van filmen. De camera beweegt voortdurend heen en weer alsof het een huis tuin en keuken opname is. De eerste lancering is bijna geheel gefilmd door de ogen van Neil, je ziet wat hij ziet. Veel is dat niet want alles zit goed dicht behalve een klein raampje dat in het begin vooral blauw en zwart laat zien. Des te indruk wekkend zijn daardoor de eerste beelden van de aarde bijvoorbeeld. Het ontbreken van de typische Amerikaanse verering van een held en zijn daden geeft deze film voor mij zeker nog iets extra’s mee. Een 8.

Sneak Preview Week 42: Hunter Killer

Sunday, October 21st, 2018

Een echte mannen film deze sneak. Iedereen is super stoer en verricht heldendaden. Toch is het gewoon een prima onderzeeboten actie film. De beelden in de onderzeeër zijn prachtig om te zien. De acties zijn divers en gaan net lang genoeg door om niet te gaan vervelen. Door de meerdere verhaal lijnen die uiteindelijk samen komen in een spannende conclusie blijft de film tot het einde onderhoudend. Het gehele verhaal is misschien wat ver gezocht maar acteurs zoals Gary Oldman en Gerard Butler zijn goed op dreef en zorgen ervoor dat het toch allemaal acceptabel blijft. Een goede actie film, een 8.

Sneak Preview Week 41: Mile 22

Saturday, October 13th, 2018

Als actie en humor werd deze sneak aangekondigd. De humor heb ik niet echt kunnen vinden, maar de actie des te meer. Veel schieten en close combat. Iko Uwais uit “The Raid” is degene die verantwoordelijk is voor de close combat scenes. Helaas is die actie zodanig ge-edit dat het niet meer natuurlijk is en veel te “flashy” is, wat in de “The Raid” geweldig indruk maakte, is nu gewoon onderdeel van een film met veel geweld. Hoofdrol speler Mark Wallenberg probeert als killer met trekjes van  “The Accountant” nog wat extra toe te voegen, het lukt maar half. Toch is het een onderhoudende film met hier en daar een verrassing of schokkende ervaring. Een 7.

Sneak Preview Week 40: Hell Fest

Wednesday, October 10th, 2018

16+ deze sneak en niet voor niets, het is een horror film. Niet mijn favoriete genre en al helemaal niet als het slecht gespeeld word, enige humor ontbreekt en cliché na cliché wordt uitgewerkt. Het is nog even spannend wie er allemaal dood gaan van het vrienden groepje, maar ook dat is uiteindelijk zeer voorspelbaar. En natuurlijk een einde dat een vervolg mogelijk maakt. Een 4. 

Sneak Preview Week 39: Sobibor

Wednesday, September 26th, 2018

Een tweede wereld oorlog film laat altijd een grote indruk achter. Met deze Russische film is het niet anders. Een Duits vernietigingskamp is natuurlijk helemaal niet leuk en de situaties zijn verschrikkelijk. Na afloop blijf je als publiek achter met een zwaar gevoel. De film is goed gefilmd met mooie close-ups. Konstantin Khabenskiy is een goede prima acteur, maar “vreemde eend in de bijt” Christopher Lambert te zien als Duitser past niet. De na-gesynchroniseerde Duitse teksten geeft het geheel echter een gekunstelde indruk. Een 6.

Sneak Preview Week 37: A Simple Favor

Tuesday, September 25th, 2018

Een hele leuke sneak dit keer. Vanaf het begin is de film grappig, apart en zeer vermakelijk. Niets is wat het lijkt, of juist wel, het maakt de vele plot wendingen soms verrassend, soms voorspelbaar. Het contrast tussen de hoofdrol spelers is geweldig gespeeld door Anna Kendrick en Blake Lively. En geprojecteerd in Univisium 2.00:1 ook bijzonder. Gewoon een keer gaan zien, Een 8.

Sneak Preview Week 37: Final Score

Thursday, September 13th, 2018

Deze Sneak Preview heeft grote namen als Pierce Brosnan maar helaas helpt het niet. Het is en blijft een actie film met wel heel erg oppervlakkige karakters met elementen van “Die Hard” en “Under Siege”. Soms wordt er geprobeerd wat diepere emotie toe te voegen, maar dat mislukt vooral door de wel erg ongenuanceerde rollen. Als IT-er zijn de getoonde computerschermen om je dood aan te ergeren, volledige onzin. Af en toe duikt er ook nog iemand op die geheel niet op z’n plaats of een karikatuur van een bevolkingsgroep is. De actie scenes zijn echter niet eens zo slecht, vooral de lift scene kon me bekoren, een 6.

Sneak Preview Week 36: Catacombe

Wednesday, September 5th, 2018

Een Nederlandse sneak valt vaak tegen. Het is nu eenmaal heel makkelijk te herkennen of iemand meent wat hij/zij zegt als er Nederlands wordt gesproken. Gelukkig zijn meeste acteurs, mij allemaal onbekend overigens, gewoon goed en hoef je niet te ergeren aan opgezegde teksten. Alhoewel, onbekende acteurs, sommige zijn wel voetballer in de ere-divisie geweest of zanger van de Opposites, ontdek ik achter af. Het verhaal rond de grip op z’n leven verliezende prof voetballer wordt rustig opgebouwd en de beelden passen geweldig bij de situaties. Verlaten Garages, vroege ochtenden, een typische manege en indrukwekkende close-ups, ze komen bijna onopgemerkt voorbij maar bepalen wel volledig de sfeer in de film. Ik vond het gewoon een goede Nederlandse film, een 8.