Archive for the ‘Film’ Category

Geen Sneak toch film: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Thursday, May 25th, 2017

Natuurlijk in 3D dit volgende deel van het grote succes. En wederom is het een leuke film met af en toe een acteur als verrassing, zoals Silvester Stalone. Een schattige Groot en de eeuwig scheldende Rocket zorgen voor de humor. Een waardig vervolg op het eerste deel en heerlijke sci-fi. Een 8.

Sneak Preview Week 17: Unlocked

Saturday, April 29th, 2017

Aardig wat sterren in deze Sneak, zoals Noomi Rapace, Orlando Bloom, Michael Douglas en John Malkovich. Het blijkt een heel onderhoudende Actie/Thriller in het genre “Jason Bourne” en “Mission Impossible”. Niets is wat het lijkt, toeval bestaat niet en de plotwendingen volgen elkaar in hoog tempo op. Dat de teller op drie bleef staan voorspelde ik overigens wel goed. Een 7.

Sneak Preview Week 15: Kidnap

Tuesday, April 18th, 2017

Deze sneak is duidelijk een film die vroeger direct op DVD zou verschijnen zonder in de Bioscoop te zijn geweest. Niet spannend, voorspelbaar, cliché na cliché en scènes waar alleen een draaiend wiel of voorbijrazend asfalt is te zien. De scène die de film afsluit is zo fout dat je bijna zou denken dat ‘t express is. Waarom een hobbelende Halle Berry mee wilde doen, een raadsel. Een 3.

Geen Sneak toch film: Ghost in the Shell

Tuesday, April 11th, 2017

Als Sci-Fi liefhebber wilde ik deze film natuurlijk in de Bioscoop gezien hebben (in 3D). De sfeer en de beelden deden me denken aan de eerste keer dat ik Blade Runner zag. De actie scènes had duidelijk aziatische invloeden. De filosofische elementen in het verhaal komen wat minder ‘uit de verf’, maar dat komt misschien omdat het lichaam van Scarlett Johansson wel voor heel veel afleiding zorgt. Voor het echte Sci-Fi gevoel, een 8.

Sneak Preview Week 13: Before I fall

Monday, April 3rd, 2017

Deze Sneak in Cinemec Utrecht is een tiener film met een “groundhog day” thema. Het is echter allemaal wel heel erg Amerikaans. De film sleept zich naar een einde dat een les is voor iedereen die alleen aan zichzelf denkt. De muziek kon ik zo nu en dan nog wel waarderen. Het hoge moralistische gehalte van het verhaal en de wel heel erg cliché karakters niet. Een 6.

Geen Sneak toch film: Life

Sunday, March 26th, 2017

Van deze film wist ik alleen dat Jake Gyllenhaal en Ryan Reynolds er in spelen en dat het zich in de ruimte afspeelt. Al snel blijkt dat het een klassieke horror is. Dicht op de huid gefilmd zodat het kleine ruimte van ISS (International Space Station) goed overkomt. De special effects en ruimte beleving zijn zo goed dat het niet eens opvalt dat de acteurs gewichtloos zijn. Na de helft van de film wordt het allemaal een beetje eentonig en het einde is weinig verrassend. Een 7.

Sneak Preview Week 11: Der kommer en dag

Wednesday, March 15th, 2017

Deze Deense Sneak (vertaald als The Day Will Come) is een typische weeshuis film (als dat genre bestaat). Kommer en kwel, een uitzichtloze toekomst en een sadistische leiding. Alle ingrediënten zitten er in terwijl ondertussen er enkele mooie jaren 60 sets voorbij komen. Gelukkig stijgt boven dat alles Harald Kaiser Hermann uit. Als Elmer maakt en draagt hij de film naar een onroerend einde. Helaas zie je sommige plotwendingen van ver aankomen wat de verrassing uit de film haalt. Een 7.

Geen Sneak toch film: Moonlight

Monday, March 13th, 2017

Deze Oscar winnaar moet ik natuurlijk zien, en het liefst in de bios. in dit geval Cinema Gouda. Een heerlijke film die op mij vooral indruk maakte door de manier van film. Dicht op de huid van de acteurs. De overgangen naar de verschillende levensfasen en daarmee het wisselen van acteurs is subtiel gedaan. Heel on Amerikaans wordt er niets uitgelegd en mag de kijker zelf interpreteren. Wonderlijk dat dit een Oscar is geworden, niet omdat het geen goede film is, maar ik dacht niet dat de jury een film als deze kon waarderen. Een 8.

Sneak Preview Week 10: Denial

Saturday, March 11th, 2017

Deze Sneak bij Cinemec Utrecht is niet mijn favoriete film type. Een rechtbank film met als onderwerp de ontkenning van de Holocaust. Behalve Timothy Spall vind ik de acteurs weinig interessant en uitstraling hebben. Het verhaal sleept zich tot het einde voort terwijl er zo af en toe een kleine verrassing in de rechtbank gebeurd. Als Nederlander is de Holocaust iets wat bij jong en oud bekend is en WO II wordt nog steeds herdacht. De uitleg van de verschrikkelijke gebeurtenissen is dan ook vooral voor de Amerikanen. Een 6.

Geen Sneak toch film: Logan

Saturday, March 11th, 2017

In de gigantische zaal van Cinecity Vlissingen een film over de nadagen van Wolverine. Patrick Steward doet mee als Professor X, en net als Hugh Jackman acteerd hij z’n rol goed. Een tegenvaller vind ik echter de vechtscènes, die zijn wel heel veel van het zelfde. De “bad guys” zijn soms ook wel heel makkelijk te verslaan. Een 7.