Archive for the ‘Film’ Category

Sneak Preview week 11: Aus dem Nichts

Thursday, March 15th, 2018

Het leuke van de sneak is dat je films ziet waar je normaal niet zo maar heen zou gaan. Soms is dat maar goed ik maar soms ben je blij dat de film niet gemist hebt. Dit is er een van het laatste type. De film bouwt geweldig op naar een indrukwekkend en begrijpelijk einde. Hoofdrolspeelster Diane Kruger (ook in “Inglorious Basterds“) laat je de gebeurtenissen heel intens meemaken zonder dat het overdreven wordt. Ingehouden woede, intens verdriet, het spat van het scherm zo de zaal in. In de rechtszaal voel je als kijker wat er gaat gebeuren maar tot het laatst blijf je hopen en zelfs geloven dat het niet zo is. De duitse taal geeft dan ook nog iets extra’s waardoor alles nog meer indruk maakt. Een 8.

Geen Sneak toch film: Red Sparrow

Wednesday, March 14th, 2018

Een russen tegen de amerikanen spionage thriller. Het is echter allemaal wel erg zwart-wit en echt spannend wil het niet worden.  Helemaal raar is de bijna volledig amerikaans/engelse cast, ze doen hun best om russisch over te komen maar het lukte ze niet om mij te overtuigen. En in tegenstelling tot in bijvoorbeeld “Atomic Blonde” wordt de hoofdrolspeelster af en redelijk toegetakeld maar er is in de volgende scène al weer niets van te zien en wordt met wat make-up een blauw oog weggewerkt. Het einde is natuurlijk weer lekker amerikaans en totaal geen verrassing. Een 6.

Geen Sneak toch film: De Wilde Stad

Monday, March 5th, 2018

Een film over de natuur in de stad Amsterdam, vertelt door een kat. Die natuur wilde ik graag zien op het grote bioscoopscherm, maar na “De nieuwe wildernis”  was ik een beetje huiverig voor de kwaliteit van de nederlandse voice-over. Maar gelukkig speelde de kat een geweldige rol als …. kat en vertelde hij alles met humor, het juiste cynisme en ook nog informatief. De hele film genoten van de beelden en soms zelf hardop gelachen om het commentaar van de kat. De (vertraagde) beelden van roofvogels in hun vlucht en het kijkje in het nest van de gierzwaluw waren ronduit indrukwekkend. Deze moet je op een groot scherm zien. Een 9

Geen Sneak toch film: The Shape of Water

Wednesday, February 28th, 2018

Na Pan’s Labyrinth benieuwd naar deze typische Guillermo del Toro. Het is inderdaad een prachtig sprookje, met humor en spanning. De wereld van de hoofdrolspeelster wordt goed uitgediept waardoor het einde van de film voor geen verrassing meer was maar eerder een logische afronding. Toch miste ik in deze film iets van de manier waarop del Toro in Pan’s Labyrinth de werkelijkheid met de fantasie verbond. Hier is alles wat het is en is er geen andere werkelijkheid dan de gebeurtenissen zelf. Het jaren 60 decor is tot in elk detail doorgevoerd en de verhouding vrouw/man en blank/zwart uit die tijd komt goed over. Een 8.

Geen Sneak toch film: All the money in the world

Monday, January 29th, 2018

De film waarin Kevin Spacey is uit gehaald en Chirstopher Plummer voor in de plaats is gekomen. Plummer doet het goed als J. Paul Getty. De sets zijn prachtig jaren 70, inclusief de T2 Volkswagen Bus. Michelle Williams en Mark Wahlberg spelen vrij uitdrukkingsloos hun rol. Gebaseerd op ware gebeurtenissen, waarschijnlijk was de werkelijkheid erg spannend maar op het witte doek komt de spanning niet over, het verhaal kabbelt voort naar een te verwachten einde. Een 6.

Geen Sneak toch film: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Thursday, January 18th, 2018

Na een leuke trailer en positieve recensies was ik zeer benieuwd naar deze film met McDormand en Harrelson. Het blijkt een heerlijke film met alle elementen. Woody, Frances maar ook Sam Rockwell zijn geweldig op het grote scherm. De plot wendingen vond ik iedere keer weer verrassend en ook het einde is precies goed. Meer informatie is niet nodig, gewoon gaan zien in de bios. Nu al de film van 2018? Een 9.

Geen Sneak toch film: Star Wars: The Last Jedi 3D

Friday, December 22nd, 2017

Een “must see” als SCi-Fi liefhebber. Het was een heerlijk avontuur van twee en een half uur met referenties naar de “eerste” Star Wars films en met af en toe humour. Verrassend vond ik Benicio Del Toro, de andere acteurs deden vooral zoals het moest in een Star Wars film. Ruimte gevechten zijn 3D prachtig en indrukwekkend, maar de scènes met weinig licht zijn door de bril helaas nog donkerder. Een echt Star Wars, een 8.

Sneak Preview week 50: Jumanji: Welcome to the Jungle

Friday, December 15th, 2017

Ooit zag ik in de Sneak (1996) het origineel. Jumanji, nu een oude computer game, toen gewoon een bordspel. Natuurlijk is Robin Williams veel leuker dan Dwayne Johnson, maar de andere acteurs zijn erg grappig. Jack Black blijft zelf tijdens het rennen in z’n rol. Ook de ander acteurs hebben er duidelijk plezier in en gaandeweg wordt Dwayne zelfs grappig. Ondertussen vliegen de stunts en grootse scènes voorbij, het zijn de intieme momenten die de film maken. Natuurlijk een weer veel te Amerikaans “feel good” einde, het mag de pret niet drukken , een 7.

Sneak Preview week 49: Wonder Wheel

Monday, December 11th, 2017

Op 5 december naar de Sneak, dat gebeurt niet vaak. En dan ook nog een film van Woody Allen. Maar helaas, nog Justin Timberlake, Jim Belushi en Kate Winslet overtuigen in deze film, die door het “over-acting” overkomt als een toneelstuk. De belichting is heel merkwaardig, maar dat heeft vast een artistieke bedoeling. Het verhaal is ook niet echt boeiend en de afloop voorspelbaar. De “verteller” in de film praat net als een in typische Woody Allen film direct met het publiek, helaas ontbreekt de Woody Allen humour geheel. Een 5.

Sneak Preview week 47: A Bad Moms Christmas

Friday, November 24th, 2017

De eerste Bad Moms zag ik al eerder in de Sneak. In dit tweede kerst-special deel gaan ze gewoon door met het grove taal gebruik en de sexueel getinte grappen. In de USA zal het wel heel schokkend zijn, maar ik vond het vooral flauw. Wel leuk (en herkenbaar) zijn soms de situaties die de drie hoofdrolspeelsters met hun moeders meemaken. Het verrassende van het eerste deel ontbrak en alles was ook weer heel voorspelbaar, maar dat is te verwachten bij een kerstfilm. Er bleef uiteindelijk genoeg over om te lachen. Een 6.