Archive for the ‘Film’ Category

Sneak Preview week 50: Jumanji: Welcome to the Jungle

Friday, December 15th, 2017

Ooit zag ik in de Sneak (1996) het origineel. Jumanji, nu een oude computer game, toen gewoon een bordspel. Natuurlijk is Robin Williams veel leuker dan Dwayne Johnson, maar de andere acteurs zijn erg grappig. Jack Black blijft zelf tijdens het rennen in z’n rol. Ook de ander acteurs hebben er duidelijk plezier in en gaandeweg wordt Dwayne zelfs grappig. Ondertussen vliegen de stunts en grootse scènes voorbij, het zijn de intieme momenten die de film maken. Natuurlijk een weer veel te Amerikaans “feel good” einde, het mag de pret niet drukken , een 7.

Sneak Preview week 49: Wonder Wheel

Monday, December 11th, 2017

Op 5 december naar de Sneak, dat gebeurt niet vaak. En dan ook nog een film van Woody Allen. Maar helaas, nog Justin Timberlake, Jim Belushi en Kate Winslet overtuigen in deze film, die door het “over-acting” overkomt als een toneelstuk. De belichting is heel merkwaardig, maar dat heeft vast een artistieke bedoeling. Het verhaal is ook niet echt boeiend en de afloop voorspelbaar. De “verteller” in de film praat net als een in typische Woody Allen film direct met het publiek, helaas ontbreekt de Woody Allen humour geheel. Een 5.

Sneak Preview week 47: A Bad Moms Christmas

Friday, November 24th, 2017

De eerste Bad Moms zag ik al eerder in de Sneak. In dit tweede kerst-special deel gaan ze gewoon door met het grove taal gebruik en de sexueel getinte grappen. In de USA zal het wel heel schokkend zijn, maar ik vond het vooral flauw. Wel leuk (en herkenbaar) zijn soms de situaties die de drie hoofdrolspeelsters met hun moeders meemaken. Het verrassende van het eerste deel ontbrak en alles was ook weer heel voorspelbaar, maar dat is te verwachten bij een kerstfilm. Er bleef uiteindelijk genoeg over om te lachen. Een 6.

Sneak Preview week 45: Suburbicon

Friday, November 10th, 2017

Een sneak van een Coen Brothers film was tot nu to altijd een succes. Helaas gaat het deze keer helemaal mis. De film is niet verrassend, vernieuwend of onderhoudend. Ondanks een sterrencast is het gewoon een saaie film. Met onderwerpen die de Coen Brothers al eerder veel beter vertelden en met sets die “Wes Anderson” achtig proberen te zijn maar dat mislukt geheel. Een klein positief puntje vind ik de close-ups die VPRO achtig zijn en op het grote doek indrukwekkend overkomen. Een 5.

Sneak Preview week 44: C’est la vie!

Sunday, November 5th, 2017

Eindelijk weer een Franse film in de sneak preview. De originele titel is “Le sens de la fête” volgens imdb, die geeft volgens mij veel beter de inhoud van de film weer dan “C’est la Vie!”. Franse komedie kan soms erg flauw zijn maar in deze film blijft de humor over het algemeen op niveau. Alleen de amoureuse uitspattingen zijn wel erg ongeloofwaardig en ik vond ze niet grappig. Verder heb ik zeker wel gelachen en ondanks de soms wel heel voorspelbare situaties was het een leuke film. Een 7.

Geen Sneak toch film: American Assassin

Sunday, October 22nd, 2017

De trailer maakte me nieuwsgierig net als het feit Michael Keaton er in mee speelt. Maar deze eenvoudige actiefilm is niets bijzonders en Keaton speelt op de automatische piloot. Alhoewel er over de hele wereld gevlogen wordt lijkt het of alles in de studio of de in de US is opgenomen. De manier waarop de “spectaculaire” actie in beeld wordt gebracht maakt daarnaast ook nog eens duidelijk dat de acteurs niet veel moeite hoeven te doen. Een 5.

Geen Sneak toch film: Kingsman: The Golden Circle

Sunday, October 22nd, 2017

Het vervolg op een leuke film is niet altijd een leuke film. De eerste actie scene verrast nog, op de muziek en in de maat van “Let’s go crazy” van Prince. Daarna is het vooral meer van hetzelfde. En alhoewel in het eerste deel ook veel erg overdreven is, is het nu wel heel erg ongeloofwaardig of gewoon flauw. De Amerikaanse inbreng vind ik helemaal niets toevoegen en bij veel van de scènes zat ik vooral te kijken naar het merk van de sterke drank dan naar wat er gebeurde. Een 6.

Geen Sneak toch film: Blade Runner 2049 3D

Monday, October 16th, 2017

Ooit las ik het boek “Dromen androiden van elektrische schapen” van Philip K. Dick. Zag ik begin jaren 80 “Blade Runner”. Nu, meer dan 30 jaar later, zie ik in Cinema Gouda in 3D een vervolg die de sfeer van de film van toen benaderd. De verrassing van toen komt natuurlijk nooit meer terug en er zijn inmiddels veel goede Science Fiction films verschenen. Voor mij is deze Blade Runner gewoon een heerlijk SciFi met wijdse scènes en een rustige ontwikkeling van het verhaal. Als na 2 uur en 44 minuten het licht weer aangaat, heb je van dichtbij een vreemd avontuur meegemaakt. Er zitten vele subtiele en minder subtiele verwijzingen naar de eerste film in en ik zag zelfs een verwijzing naar het boek. Een 8.

Geen Sneak toch film: Kedi

Monday, October 9th, 2017

Voor deze Turkse film moet je in het filmhuis zijn. Alhoewel het een film over katten lijkt te zijn, is het dat zeker niet. De sfeerbeelden van de niet standaard kant van Instanbul. Samen met de mensen die vertellen over de katten maken het tot interessant geheel. Op de achtergrond zelfs een politieke uiting. Zo kom je door de katten van alles te weten over het dagelijks leven in Instanbul. Een 7.

Geen Sneak toch film: Wind River

Monday, October 2nd, 2017

Maakte “Hell or High Water” al indruk. Schrijver en regisseur Taylor Sheridan verteld met deze film een mooi verhaal waar de omstandigheden een geweldige indruk maken en dat is niet alleen de uitzichtloze situatie maar ook het landschap. Hoofdrolspeler Jeremy Renner lukt het om de ingehouden emoties de zaal in te krijgen, terwijl langzaam duidelijk word wat z’n achterliggende beweegreden zijn. Is het einde dan misschien een beetje te Amerikaans, het gevoel van de film blijft hangen. Een 9.