Archive for the ‘Film’ Category

Geen Sneak toch Film: The Menu

Monday, November 28th, 2022

De acteurs in deze film zoals Ralph Fines en Anna Taylor Joy doen vermoeden dat het een prima film is. En inderdaad dankzij de acteurs is het een geweldige film. Het verhaal en vooral het “desert” vind ik wat te gemaakt en dunnetjes overkomen. Maar desondanks is de hele film spannend, intrigerend en af en toe verrassend. Er komt natuurlijk ook heel veel prachtig eten voorbij, maar dat is allemaal nodig om je uiteindelijk de bios te laten verlaten met een enorme trek in een “gewone” cheese burger. Terwijl ik dit schrijf heb ik er nog steeds trek in, een 8.

Geen Sneak toch Film: Amsterdam

Wednesday, November 16th, 2022

De trailer van deze film haalde me over om ‘m in de bios te gaan zien. Margot Robbie en Cristian Bale spelen de sterren van de hemel maar anderen zoals bijvoorbeeld Mike Meyers komen erg nep over. Het begin van verhaal is erg boeiend en indrukwekkend maar hoe meer het einde nadert hoe minder het wordt. Het typisch Amerikaans einde is dan ook totaal niet meer interessant. En alhoewel een een gedeelte zich afspeelt in Amsterdam is slecht 5 seconden iets van het “echte Amsterdam” te zien met in beeld fietsen die zeker niet bestonden ten tijden dat de film zich afspeelt. Toch nog een 7, maar vooral door de aanwezigheid van Cristian Bale.

Geen Sneak toch Film: Crimes of the future

Wednesday, June 8th, 2022

Van regisseur David Cronenberg, dat beloofd een vreemde film. En dat is deze film dan ook, maar ook indrukwekkend, duister en eng. Prachtige scenes met weinig mensen en donkere, vergane decors. Het geluid speelt een heel belangrijke rol en maakt bijvoorbeeld het vreemde organische meubilair bijna voelbaar. De acteurs passen geweldig in hun omgeving en de pijn van Viggo Mortensen straalt uit zijn gehele lichaam zo de zaal in. Van de eerste tot de laatste scene blijft de sfeer voelbaar en voel je je als kijker onderdeel van het decor. Een 9.

Geen Sneak toch Film: Top Gun: Maverick

Monday, May 30th, 2022

Natuurlijk zag ik ooit Top Gun in de bios en het lukt deze Top Gun om dat gevoel van toen weer op te roepen. Het is alsof je mee vliegt met Maverick en je voelt bijna de G krachten in je bioscoop stoel. Het verhaal, ja dat is natuurlijk typisch Amerikaans en als ze dan ook nog ‘even’ een Jet stelen van de Russen, is de geloofwaardigheid verdwenen. Maar dat is natuurlijk nooit de bedoeling geweest. Een 8

Geen Sneak toch Film: Everything Everywhere All at Once

Thursday, May 26th, 2022

De film begint rustig, duidelijk en overzichtelijk. Langzaam maar zeker ontwikkeld zich echter een complex verhaal over parallelle universums vol actie en humor. De actie scenes zijn heel “on Amerikaans” en dat maakt film misschien wel veel leuker. De acteurs hebben er duidelijk ook plezier in, vooral Jamie Lee Curis is geweldig als belastingdienst ambtenaar. Het chaotisch geheel komt uiteindelijk samen in een typisch Amerikaans einde, dat dan weer wel. Echt een film om in de bioscoop te zien, ondanks dit ie ook op Amazon Prime te zien is. Een 8.

Geen Sneak toch Film: The Unbearable Weight of Massive Talent

Thursday, May 12th, 2022

En film met Nicolage Cage over Nickolage Cage met een titel die duidelijk vol zelfspot zit. En niet alleen de titel, de hele film zit er vol mee. Tijden lang maakte Cage film die ik niks vond, maar net als in “Pig” is Cage hier geweldig en zelf grappig net als Pedro Pascal trouwens. In het begin lijkt er weinig te gebeuren maar langzaam maar zeker ontwikkeld zich een verhaal dat misschien wel voorspelbaar is maar vooral onderhoudend is. Het “Get Shorty” einde past er precies bij. Subtiele humor maken het geheel compleet, een 8.

Geen Sneak toch Film: The Northman

Friday, April 22nd, 2022

Alweer een Scandinavische film (zie vorige week)? nee, een Viking film met een sterrencast. Alexander Skarsgård herkende ik van de serie “True Blood” en ook Nicole Kidman en Ethan Hawke doen mee. Een typisch wraak film die van het begin to het einde een duidelijk verhaal heeft. Helaas zitten er scenes in de film, zoals het dansen rond een kampvuur, die wel erg gemaakt/ingestudeerd aandoen. Van de serie “Vikings” ben ik een groot fan en natuurlijk vergelijk ik deze film daarmee. De serie wint, een 7.

Geen Sneak toch Film: Verdens verste menneske

Wednesday, March 30th, 2022

Zoals taal van de titel (The Worst Person in the World) doet vermoeden, een Scandinavische film, Noorwegen in dit geval. Een heerlijke film waarin we het leven en de keuzes van een jong vrouw op zoek naar geluk volgen. Iedere keer als het lijkt te lukken maakt ze toch weer een keuze die er voor zorgt dat ze vanaf nul moet beginnen. Door de film in te delen in hoofdstukken (12), zijn de sprongen in de tijd duidelijk te volgen. Indrukwekkend en hoogst vermakelijk, een 9.

Geen Sneak toch film: Belfast

Wednesday, March 2nd, 2022

Het was een verrassing (Sneak?) voor mij want van deze film had ik nog niet gehoord. Na een fly-over van het haven gebied van het huidige Belfast veranderd het beeld in zwart-wit en zitten we in de eind jaren zestig. En zien de stad door de ogen van een negen jaar oude jongen. De werkelijke tragedie zit in wat z’n ouders ondergaan tijdens de rellen in Belfast van die tijd: blijven of vertrekken. Helaas begint een en ander al snel te vervelen en begint het op te vallen dat alles zich afspeeld in een wel heel duildelijk decor. Het lijkt contstant of om de hoek van de straat ook echt het einde van de studio is. En dan is er nog Judie Dench die een oude vrouw speelt in die jaren 60, maar ik ken haar in de huidige tijd al als oude vrouw en dus lijkt het voor mij dat ze daar geheel niet op hat plek is. Regiseur en schrijver van de film Kenneth Branagh maakte een film die een ode is aan Belfast maar mijn niet kan bekoren, Een 6.

Geen Sneak toch film: Riders of Justice

Thursday, February 24th, 2022

Een film met Mads Mikkelsen in het Deens (met een Deense regiseur) is een stuk geloofwaardiger dan in het Engels. Behalve het verwachte geweld, zit de film vol emotie en humor. Langzaam maar zeker wordt de achtergrond van de verschillende karakters duidelijk. Het verklaart hun handelen en geeft de film veel diepte. Ondertussen wordt je hen en weer geslingerd tussen een lach, een traan en afschuw. Het wordt allemaal prachtig in beeld gebracht op een typisch scandinavische manier. Gewoon een hele goede film, een 8.