Archive for the ‘Sneak’ Category

Geen Sneak toch film: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Thursday, May 25th, 2017

Natuurlijk in 3D dit volgende deel van het grote succes. En wederom is het een leuke film met af en toe een acteur als verrassing, zoals Silvester Stalone. Een schattige Groot en de eeuwig scheldende Rocket zorgen voor de humor. Een waardig vervolg op het eerste deel en heerlijke sci-fi. Een 8.

Sneak Preview Week 17: Unlocked

Saturday, April 29th, 2017

Aardig wat sterren in deze Sneak, zoals Noomi Rapace, Orlando Bloom, Michael Douglas en John Malkovich. Het blijkt een heel onderhoudende Actie/Thriller in het genre “Jason Bourne” en “Mission Impossible”. Niets is wat het lijkt, toeval bestaat niet en de plotwendingen volgen elkaar in hoog tempo op. Dat de teller op drie bleef staan voorspelde ik overigens wel goed. Een 7.

Sneak Preview Week 15: Kidnap

Tuesday, April 18th, 2017

Deze sneak is duidelijk een film die vroeger direct op DVD zou verschijnen zonder in de Bioscoop te zijn geweest. Niet spannend, voorspelbaar, cliché na cliché en scènes waar alleen een draaiend wiel of voorbijrazend asfalt is te zien. De scène die de film afsluit is zo fout dat je bijna zou denken dat ‘t express is. Waarom een hobbelende Halle Berry mee wilde doen, een raadsel. Een 3.

Sneak Preview Week 13: Before I fall

Monday, April 3rd, 2017

Deze Sneak in Cinemec Utrecht is een tiener film met een “groundhog day” thema. Het is echter allemaal wel heel erg Amerikaans. De film sleept zich naar een einde dat een les is voor iedereen die alleen aan zichzelf denkt. De muziek kon ik zo nu en dan nog wel waarderen. Het hoge moralistische gehalte van het verhaal en de wel heel erg cliché karakters niet. Een 6.

Sneak Preview Week 11: Der kommer en dag

Wednesday, March 15th, 2017

Deze Deense Sneak (vertaald als The Day Will Come) is een typische weeshuis film (als dat genre bestaat). Kommer en kwel, een uitzichtloze toekomst en een sadistische leiding. Alle ingrediënten zitten er in terwijl ondertussen er enkele mooie jaren 60 sets voorbij komen. Gelukkig stijgt boven dat alles Harald Kaiser Hermann uit. Als Elmer maakt en draagt hij de film naar een onroerend einde. Helaas zie je sommige plotwendingen van ver aankomen wat de verrassing uit de film haalt. Een 7.

Sneak Preview Week 10: Denial

Saturday, March 11th, 2017

Deze Sneak bij Cinemec Utrecht is niet mijn favoriete film type. Een rechtbank film met als onderwerp de ontkenning van de Holocaust. Behalve Timothy Spall vind ik de acteurs weinig interessant en uitstraling hebben. Het verhaal sleept zich tot het einde voort terwijl er zo af en toe een kleine verrassing in de rechtbank gebeurd. Als Nederlander is de Holocaust iets wat bij jong en oud bekend is en WO II wordt nog steeds herdacht. De uitleg van de verschrikkelijke gebeurtenissen is dan ook vooral voor de Amerikanen. Een 6.

Sneak Preview Week 5: A Monster Calls

Thursday, February 2nd, 2017

Na lange tijd weer een Sneak Preview. Dit keer in Rembrandt Pathé Utrecht. Even lijkt dit een film over een schooljongen die gepest word en terug gaat slaan, maar er zit veel meer achter. De aquarel verhaal scènes zijn prachtig, maar de levende boom scènes duren net iets te lang en lijken vooral om het effect gemaakt. Sigourney Weaver is verrassend als oma en het emotionele einde is indrukwekkend maar wel wat vergezocht. Een 7.

Sneak Preview Week 48: Shut In

Thursday, December 1st, 2016

mv5bmjm3mtaymte2mv5bml5banbnxkftztgwmzy5mzm0mdi-_v1_ux182_cr00182268_al_Een sneak preview in Cinemec Utrecht. We waren al vaker in deze bios geweest, een gigantisch gebouw met vele zalen en goed bereikbaar met de auto. Ondanks de grote van het gebouw heerst er toch een leuke “film” sfeer. En waar Pathé en Cinema Gouda nog iets van kunnen leren: er is een pauze. De sneak met Naomi Watts in de hoofdrol is voor de pauze een spannende thriller met vele schrik-effecten. Helaas wordt e.e.a. na de pauze afgeraffeld en is het allemaal wel heel ver gezocht. Het niet verassende Amerikaanse einde maakt het een 6.

Sneak Preview Week 42: De zevende hemel

Thursday, October 20th, 2016

mv5bmwmyy2ywmmqtmgu2ms00njljltgxzditzjrjzjdmyzc0zgi5xkeyxkfqcgdeqxvymzmwodkwmdu-_v1_uy268_cr30182268_al_Na twee goede Nederlandse film de afgelopen tijd verrast Pathé Rembrandt Utrecht met een Nederlands Sneak. Al na 10 minuten verlaten de eerste mensen de zaal. Geheel te begrijpen, want het gezongen lied waarmee de film begint, blijkt het begin van vele tenenkrommende door de acteurs gezongen Nederlandse klassiekers. De grappen zijn geheel verkeerd getimed en het verhaal wordt wel drie keer geheel overbodig uitgelegd. Ondanks de “grote” namen lijkt het geheel een amateur toneelstuk met acteurs op de automatische piloot. Een 4.

Sneak Preview Week 41: Everybody Wants Some!!

Thursday, October 13th, 2016

mv5bmtk2ndcynde5n15bml5banbnxkftztgwnda0mzq1nze-_v1_ux182_cr00182268_al_Om 21:30 bij de Sneak van Pathé Rembrandt Utrecht bleek dat ie al om 21:15 was begonnen, maar gelukkig mochten we nog naar binnen. De film begon precies toen we zaten, en het duurde even voor voor ik “er in zat”. Een film die zich in een weekend afspeelt juist voor het begin van een nieuw Amerikaans college jaar. De jongens die in het baseball team zitten komen voor iets heel anders dan studeren. Het leuke was dat alle acteurs mij niet bekend voorkwamen en dat geeft een gevoel dat je naar iets heel nieuws zit te kijken. Maar eigenlijk was dat niet zo, de film zit comfortabel in het “crazy college comedy” thema en daar heb ik er in mijn leven al heel wat betere van gezien. Een 6.