Archive for the ‘Sneak’ Category

Sneak Preview week 25: Tag

Wednesday, June 20th, 2018

Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, een groepje mannen speelt al hun hele leven tikkertje. Natuurlijk wonen ze niet meer allemaal in dezelfde straat en elkaar tikken wordt een uitdaging. Het klinkt als een komedie en dat is het dan ook. Maar echt heel erg grappig wordt het nooit en op een gegeven moment wordt een en ander een beetje langdradig. Natuurlijk komt op een gegeven moment de “Chute” en alhoewel er vrolijk om de problemen heen wordt getikt is dat geen echte verassing. En die vrouwelijke reporter van de New York Times, wat doet er eigenlijk bij? Een 6.

Sneak Preview week 24: Hotel Artemis

Friday, June 15th, 2018

De gene die de introductie van de Sneak bij Cinemec Utrecht deed, gaf aan zeer benieuwd te zijn naar de film die ging komen. Toen ik de de eerste beelden met Jodie Foster zag herkende ik de trailer van vorige week en was ik ook benieuwd. Het Hotel doet denken aan het Hotel uit John Wick, maar in dit geval komen de Bad-Guys en Girls om door The Nurse genezen te worden van hun schotwonden. Dat gebeurd op zeer geavanceerde wijze, want het is 2028. Alhoewel, geavanceerd, de apparatuur valt af en toe uit en de schermen geven een verstoord beeld, buiten zijn er opstanden en gevechten waardoor ook nog de stroom uitvalt. In het Hotel worden onder tussen alle regels gebroken en wordt er langzaam op gebouwd naar de apotheose. Het is een heerlijke donkere actiefilm en Jodie Foster speelt geweldig als de oude Nurse en Jeff Guldblum is heel mooi op zijn plaats. Een 8.

Sneak Preview week 23: Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Wednesday, June 6th, 2018

Bij de titels van deze sneak worden bekende namen genoemd, Joaquin Phoenix, Jonah Hill en Frank Black. Ook de regisseur Gus van Sant komt me bekend voor. Het blijkt een echte acteurs film met indrukwekkende close-ups en onverwachte camera standpunten. Het waargebeurde verhaal wordt verteld met terug en vooruit blikken waardoor je soms nieuwsgierig wordt naar het verloop en gaandeweg alles duidelijk word. Een mooie film, een 7.

Sneak Preview week 20: Overboard

Wednesday, May 16th, 2018

Een remake van een jaren 80 film in deze sneak preview van de Cinemec Utrecht. Toen met Goldie Hawn en Kurt Russel. Nu met Anna Faris en Eugenio Derbez. De manlijke en vrouwlijke rol zijn echter omgewisseld. De romantische komedie heeft zo z’n momenten. Ik heb zeker wel gelachen, vooral om de “Mexicans”. Veel situaties zijn net “over the top” maar het kan en past goed. Net als de niet overdreven aanwezige maar wel grappige “schattige” dochters en het te verwachten einde. Ik kan me echter niet herinneren dat ik de eerste versie heb gezien, dus of die leuk was weet ik niet. Wel is deze versie gewoon een leuke komedie, een 7.

Sneak Preview week 18: Truth or Dare

Wednesday, May 2nd, 2018

Het sneak bezoek krijgt weer enige regelmaat en dus ook deze week weer een Sneak. Een spelletje Truth or Dare tijdens Spring Break verandert in een spel op leven en dood. De ingrediënten voor veel spannende situaties. Helaas zijn de meeste van die situaties erg cliche en ben ik eigenlijk vanaf het begin af benieuwd wat de oplossing is die aan alles een eind kan maken en zit daar de hele film op te wachten. Helaas is dat ook erg teleurstellend en standaard. Een 5.

Sneak Preview week 17: Hangman

Friday, April 27th, 2018

Na de eerste zomeravondcup van 2018 nog naar de sneak preview. Het blijkt een standaard thriller met een vrij standaard serial killer en standaard politie agenten. Een vrouwelijke journalist “loopt” met ze mee voor een artikel, eigenlijk ook erg cliché. Het verhaal kabbelt voort en zelden echt spannend. Kortom, ondanks Al Pacino en Karl Urban, of misschien dankzij, werd ik weinig enthousiast van deze film, een 5.

Sneak Preview week 16: Bad Samaritan

Monday, April 23rd, 2018

Even lijkt deze sneak niet bijzonders. Maar als de film op gang komt neemt de spanning en toe en lukt het om me een beetje in te leven in de situatie. Vreemd om David Tennant die ik alleen maar ken als Dr. Who te zien spelen. Z’n krachtige gezicht en uitdrukken dragen het grootste gedeelte van de film. Overdreven wordt de achtergrond van de “bad guy” in beeld gebracht terwijl we van de rest van de personages bijna niets te weten komen. De verhaallijn heeft veel potentie maar terwijl de hele film meedogenloos geweld kent is het einde dat helaas niet waardoor het wel weer heel erg cliché wordt. Een 7.

Sneak Preview week 15: Blockers

Monday, April 23rd, 2018

Dit keer een comedy in de sneak van Cinemec Utrecht. Alle ingrediënten zijn er voor een typische Amerikaanse comedy, een beetje grof taalgebruik een beetje bloot en “awkward” situaties. Toch moet ik af en toe hardop lachen en zelfs een “theater van de lach, John Lanting” scène bevat een verrassing die ik niet zag aankomen. De constante snelheid zorgt er voor dat je de aandacht kan vasthouden, gewoon een leuke comedy. Een 7.

Sneak Preview week 13: The Hurricane Heist

Thursday, March 29th, 2018

Een actie film dit keer in de sneak van de Cimemec in Utrecht. Alle elementen zitten er in, de “good” en de “bad”, achtervolgingen, schieten, hacken, wind, regen, veel geld, een kluis, noem maar op. Helaas is alles geheel onsamenhangend, ongeloofwaardig en meestal geheel belachelijk aan elkaar geplakt. Dat laatste was meestal waar je om moest lachen. Spannend werd het nooit en het het meest verrassende was wel welke “spectaculaire” gebeurtenis er nu weer was verzonnen. Ryan Kwanten ( uit  de serie “True Blood” ) is een van de hoofdrolspelers die net als de rest ongeïnspireerd over doek loopt. Een 4.

Sneak Preview week 12: 7 Days in Entebbe

Monday, March 26th, 2018

Wederom een Sneak met een duits thema. Alhoewel het dit keer wel op heel ware gebeurtenissen is gebaseerd. De 7 dagen die voorafgaan aan de bevrijding van passagiers van het gekaapte vliegtuig in 1976 worden mooi opgebouwd. Terwijl de initiatiefnemers van de kaping langzaam hun grip op de gebeurtenissen verliezen worden ook hun beweegredenen duidelijk. Naast Daniel Brüh maakt de britse Rosamund Pike indruk als Duitse partner in crimes. De jaren zeventig sets zijn prachtig en de sfeer en spanningen in ruimtes van de Israëlische regering komen goed over. Het gaat echter allemaal een beetje langzaam op de verkeerde momenten en sommige situaties lijken wel heel erg overdreven geromantiseerd. De dans past mooi in thema van het verhaal, maar is wel vergezocht en onnodig aan het verhaal gekoppeld. Een 6.