Archive for the ‘Sneak’ Category

Sneak Preview Week 28: The Professor

Thursday, July 11th, 2019

Soms heb ik in de Sneak Preview een film die ik al gezien heb op een andere manier dan in de bios. In eerste instantie vond ik dat natuurlijk jammer, maar op het “grote scherm” komt de film veel beter tot zijn recht en dankzij de ondertitels werd me één meer duidelijk. Johnny Depp z’n lichaamstaal is geweldig en zorgt voor een extra ondersteuning aan de vaak zeer grappige teksten. Als Depp “donken” speelt, komt misschien even de “Captain Jack Sparrow” in Depp naar boven, maar in de rest van de film is dat niet te merken. Natuurlijk zit er ook echt drama in de film, de vader-dochter relatie is daar een prachtige en ontroerende component van. Volgens imdb.com was de originele titel overigens “Richard Says Goodbye”. En na de Sneak was dat ook de titel die is blijven hangen. Een 8.

Sneak Preview Week 24: Five Feet Apart

Friday, June 21st, 2019

Een sneak met een vreeslijke ziekte als onderwerp. In het ziekenhuis volgen we twee (of eigenlijk drie) teenagers met taaislijmziekte (Cystic fibrosis). Nog altijd een fatale ziekte die ook betekend dat patiënten niet dichter dan Six Feet bij elkaar in de buurt mogen komen. Een tragedie als je verliefd wordt op iemand op dezelfde afdeling in het ziekenhuis. Alles wordt in de film juist gedoseerd in beeld gebracht en voelt nooit overdreven. Het verhaal is ondanks enkele voorspelbare gebeurtenissen gewoon een goed jeugdig romantisch drama. Een 8.

Sneak Preview Week 23: De Libi

Wednesday, June 5th, 2019

Geen idee wat de titel van de Sneak betekend. Verder zat deze hele Nederlandse sneak vol met straattaal. Waarbij Bro wel heel veel voor kwam. Drie vrienden, vlak voor hun eindexamen, proberen op de gastenlijst van de “Jonny Woo” te komen na een belofte. Het verhaal is eenvoudig maar leid wel constant to vreemde situaties. Even is het leuk en grappig dat de drie vrienden in een Canta LX door de straten van Amsterdam rijden, maar na de derde keer gaat het wel vervelen. Natuurlijk zit de film vol met alle clichés en onnodig bloot, maar door het frisse acteren van vooral Gregg (Daniel Kolf) blijft de film leuk om naar te kijken. Een 7.

Sneak Preview Week 22: Tolkien

Thursday, May 30th, 2019

De trailer voor deze Sneak vond ik al niet echt aantrekkelijk. De schrijver van de Hobbit en Lord of the Rings maakt een hoop ellende mee in zijn jeugd en komt dan ook nog in de loopgraven van de eerste wereld oorlog terecht. Ondertussen zien we als kijker alle elementen van de boeken terug komen in de situaties, acties en settings. En natuurlijk is er ook nog romantiek. Voor mij was het “Jane Austen” gehalte helaas te hoog. Een 5.

Sneak Preview Week 20: T-34

Sunday, May 19th, 2019

Oorlog films zijn niet mijn favoriet, maar deze Sneak vond ik wel goed. De strijd tussen de Russische en de Duitse tankcommandanten is indrukwekkend in beeld gebracht. De vertraagde beelden van de granaten en explosies geven een extra dimensie. Maar ook de persoonlijke rivaliteit en vijandigheid zijn in de bioscoop zaal te voelen. De tweede wereldoorlog is natuurlijk vreselijk maar gelukkig blijft de ellende beperkt en draagbaar door de humor die ook een belangrijke rol speelt. Interessant om WOII in Russisch perspectief te zien en iedereen spreekt gewoon zijn eigen taal. Een 8.

Sneak Preview Week 19: Wild Rose

Sunday, May 12th, 2019

Een Schotse Sneak over een zangeres die er van droomt om door te bereken. Het probleem is echter dat ze een Country zangeres is in Glasgow en moeder van twee kinderen die haar een jaar niet zagen omdat ze in de gevangenis zat. Ze moet wel heel veel hindernissen overwinnen voor ze naar Nashville kan om haar droom te laten uitkomen. Uiteindelijk is het een feel-good film, maar dat stoort totaal niet en is het een heel onderhoudende film met een ontroerend einde. Een 8.

Sneak Preview Week 17: Red Joan

Wednesday, April 24th, 2019

Bij de start van deze Sneak herken ik Juli Dench onmiddellijk. Ze speelt heel goed in deze film over de ontwikkeling van de atoombom in de tweede wereld oorlog. Of gaat het misschien toch ergens anders over? Liefde en bedrog komen net als een heel filosofische vraag over goed en fout aan bot. Helaas wordt het nooit echt spannend en is het meeste wel heel voorspelbaar. En dan had ik ook nog het idee na de film het gevoel dat het verhaal ook in een half uurtje verteld had kunnen worden. Een 6.

Sneak Preview Week 16: Dragged Across Concrete

Friday, April 19th, 2019

Van deze film zag ik vorige week een trailer, en wilde de film ook wel zien, nu dus in de Sneak. Mel Gibson speelt geweldig een oude politie agent inclusief snor, Vince Vaughn vind ik minder op z’n plaats. Ook de andere andere acteurs en actrices zijn soms wel en soms niet op hun plaats. Het geweld is soms erg overdreven, maar de achtergrond verhalen die vertelt worden van enkele karakters maken dat weer goed. En alhoewel de nouvelle violence / action noir filmstijl doet denken aan Quentin Tarantino zijn de dialogen dat niet. Ergernissen bijvoorbeeld tussen de twee agenten komen wel aan bod maar als ze worden uitgesproken voel je zelf de ergernis niet, zoals bij een Tarantino dialoog zou gebeuren. Wel vlogen de 2 uur en 40 minuten voorbij door de vele vaak gewelddadige maar verrassende gebeurtenissen. Een 8.

Sneak Preview Week 15: Le Jeu

Wednesday, April 10th, 2019

Na twee minder goede Sneaks is dit een geweldige film. Een Franse film over vier jeugd vrienden en hun drie partners die een spel spelen. Alle telefoons op tafel en iedereen kijkt mee wat er “binnen komt”. Ondertussen zijn natuurlijk de typisch Franse thema’s wijn en eten op de achtergrond aanwezig. De emoties lopen hoog op als de telefoon- en text-berichten bekeken en beantwoord worden en het wordt van kwaad tot erger. De acteurs spelen hun rollen geweldig en de humor zorgt er voor dat het allemaal dragelijk blijft. De situaties blijven verrassen en het einde helemaal. Een 9.

Sneak Preview Week 14: Greta

Monday, April 8th, 2019

Bij begin van deze sneak vraag je je nog af, “waar gaat dit naar toe”. Al snel wordt het duidelijk, het is een triller. En alhoewel Isabelle Huppert voor enige mysterie zorgt en de schrik effecten soms werken, wordt het nooit echt spannend. De meeste gebeurtenissen zie je van verre aankomen net als het Amerikaanse einde. Een kwartier voor het eind had de film ook afgelopen kunnen zijn en dan was het veel minder een cliché geweest. Een 5.