Archive for the ‘Sneak’ Category

Sneak Preview week 37: Detroit

Friday, September 15th, 2017

Het was weer even geleden, de laatste Sneak. Gelukkig weer eens zo’n film waar je niet zomaar naar toe gaat, maar uiteindelijk een goede film blijkt. Tijdens de rassenrellen in Detroit 1967 hebben een aantal (zwarte) jongeren een traumatische ervaring. De politieagenten die het heft in eigen hand nemen zijn misschien net iets te veel karikaturen net als de slachtoffers maar de “toestand” maakt indruk en doet je nadenken over hoe het toen was. Een 7.

Sneak Preview week 28: The Crucifixion

Wednesday, July 12th, 2017

Een horror Sneak preview. We werden er al voor gewaarschuwd door Rik in een Spider-Man pak (Rik komt iedere week de film inleiden bij Cinemec Utrecht, altijd leuk). Helaas een hele slechte met een totaal ongeloofwaardig verhaal. De spanning zit in het feit dat er ieder moment plotseling iets kan gebeuren. Dat gebeurt dan ook regelmatig: “schrik!”. De acteurs doen ook maar wat en het verhaal flipt alle kanten op. Misschien wordt het ooit een cult film en heb ik het helemaal mis. Een 4.

Sneak Preview week 25: Shot Caller

Friday, June 23rd, 2017

Het duurde even voor ik Jaime Lannister uit Game of Thrones herkende in de hoofdrol van dit gevangenis drama. Vooral de transformatie van “gewone man” naar zware crimineel, dankzij de gevangenis, is geweldig indrukwekkende. Het is geen reclame voor de gevangenis als instituut om mensen weer op het rechte pad te krijgen, eerder het omgekeerde. Gedurende de film wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden en waarom de keuzes gemaakt worden. Uiteindelijk wordt duidelijk waarom het gaat eindigen in een spannende climax. Een 8.

Sneak Preview Week 24: Baby Driver

Wednesday, June 14th, 2017

Na enkele block-busters weer eens tijd voor een sneak in Cinemec Utrecht. De Sneak blijkt een heerlijke actie film met net dat beetje extra waardoor het hele goede film wordt. Ansel Elgort als jonge “getaway driver” tegen wil en dank speelt overtuigend de twijfel en angst dat het allemaal uit de hand loopt. De interactie met de andere criminelen zorgt er voor dat het gedurende de hele film spannend blijft. Kevin Spacey doet het acteren misschien op routine, maar Lily James compenseert dat weer. En hé was dat niet Flea. Een 8.

Geen Sneak toch film: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Thursday, May 25th, 2017

Natuurlijk in 3D dit volgende deel van het grote succes. En wederom is het een leuke film met af en toe een acteur als verrassing, zoals Silvester Stalone. Een schattige Groot en de eeuwig scheldende Rocket zorgen voor de humor. Een waardig vervolg op het eerste deel en heerlijke sci-fi. Een 8.

Sneak Preview Week 17: Unlocked

Saturday, April 29th, 2017

Aardig wat sterren in deze Sneak, zoals Noomi Rapace, Orlando Bloom, Michael Douglas en John Malkovich. Het blijkt een heel onderhoudende Actie/Thriller in het genre “Jason Bourne” en “Mission Impossible”. Niets is wat het lijkt, toeval bestaat niet en de plotwendingen volgen elkaar in hoog tempo op. Dat de teller op drie bleef staan voorspelde ik overigens wel goed. Een 7.

Sneak Preview Week 15: Kidnap

Tuesday, April 18th, 2017

Deze sneak is duidelijk een film die vroeger direct op DVD zou verschijnen zonder in de Bioscoop te zijn geweest. Niet spannend, voorspelbaar, cliché na cliché en scènes waar alleen een draaiend wiel of voorbijrazend asfalt is te zien. De scène die de film afsluit is zo fout dat je bijna zou denken dat ‘t express is. Waarom een hobbelende Halle Berry mee wilde doen, een raadsel. Een 3.

Sneak Preview Week 13: Before I fall

Monday, April 3rd, 2017

Deze Sneak in Cinemec Utrecht is een tiener film met een “groundhog day” thema. Het is echter allemaal wel heel erg Amerikaans. De film sleept zich naar een einde dat een les is voor iedereen die alleen aan zichzelf denkt. De muziek kon ik zo nu en dan nog wel waarderen. Het hoge moralistische gehalte van het verhaal en de wel heel erg cliché karakters niet. Een 6.

Sneak Preview Week 11: Der kommer en dag

Wednesday, March 15th, 2017

Deze Deense Sneak (vertaald als The Day Will Come) is een typische weeshuis film (als dat genre bestaat). Kommer en kwel, een uitzichtloze toekomst en een sadistische leiding. Alle ingrediënten zitten er in terwijl ondertussen er enkele mooie jaren 60 sets voorbij komen. Gelukkig stijgt boven dat alles Harald Kaiser Hermann uit. Als Elmer maakt en draagt hij de film naar een onroerend einde. Helaas zie je sommige plotwendingen van ver aankomen wat de verrassing uit de film haalt. Een 7.

Sneak Preview Week 10: Denial

Saturday, March 11th, 2017

Deze Sneak bij Cinemec Utrecht is niet mijn favoriete film type. Een rechtbank film met als onderwerp de ontkenning van de Holocaust. Behalve Timothy Spall vind ik de acteurs weinig interessant en uitstraling hebben. Het verhaal sleept zich tot het einde voort terwijl er zo af en toe een kleine verrassing in de rechtbank gebeurd. Als Nederlander is de Holocaust iets wat bij jong en oud bekend is en WO II wordt nog steeds herdacht. De uitleg van de verschrikkelijke gebeurtenissen is dan ook vooral voor de Amerikanen. Een 6.