Rossin RaceFiets

Om zomers in training te blijven fiets ik bijna iedere zondag een rondje van ongeveer 60 km samen met Schaatsclub Gouda schaatsers. Dat fietsen is niets bijzonders, behalve misschien dat we er iets minder dan 2 uur over doen. Wel bijzonder is de fiets waarop ik fiets:

rossbikl.jpg

Een fiets van het merk Rossin met een historie:

In 1985 deed mijn race fiets (nee ik niet) mee aan de Tour de France. Leden van het Team Verandalux/Dries reden in dat jaar op Rossin racefietsen.

verandaluxdries-1985.jpg

Bekenste lid van het team was Hennie Kuipers, hier te zien op een Rossin:

henniekuipers-1985-0p-rossin.jpg

Mijn fiets echter was van Jan Bogaert zoals de nu nog in gebruik zijnde zadelpen laat zien:

zadelpen.jpg

Na de Tour de France heeft de fiets jaren lang in de garage van mijn ouders gestaan totdat ik de fiets naar Frank van de Gaag bracht om op te laten knappen. Omdat de lak beschadigd was moest het frame over gespoten worden, omdat verchromen erg duur was hadden we besloten het hele frame in de zo oorspronkelijk mogelijke kleur over te spuiten, waardoor de chromen details zijn verdwenen. De letters zijn de oorspronkelijke Rossin-transfers die Frank na herhaaldelijk aandringen en verzekeren dat de fiets een echte Rossin was en geen aldi-fiest, van de importeur heeft gekregen. Op het resultaat van die opknapbeurt fiest ik nog steeds.

rossinracefiets.jpg

Begin 2010 krijgt de Rossin een “upgrade” hier: Raleigh RaceFiets het verhaal.

Comments are closed.