Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Spooktrein en 15 minutes of Fame

Sunday, November 21st, 2010

Op Dinsdag 16 november om 17:30 stapte ik op Amsterdam Amstel in de verlate Stoptrein naar Rotterdam om naar huis te gaan. Terwijl ik vrolijk zat te typen op mijn laptop, duurde het nog tot 18:10 voor de trein echt vertrok. Maar wat schetste mij en mijn mede passagiers hun verbazing: de trein reed het eerste station, het twee, het derde voorbij en het zag er naar uit dat de trein nergens ging stoppen. In de buurt van Woerden was iemand het zat en besloot om aan de handrem te trekken. De trein stopte, maar reed gelijk weer verder. Uiteindelijk riep een mede reiziger door de trein “Volgens de meld kamer stoppen we in Gouda Goverwelle”. Goverwelle  misten we ook nog maar in Gouda stopte de trein echt en was ik i.p.v. 40 minuten slecht 20 minuten later thuis.

Wel was ik benieuwd wat er aan de hand was geweest. Dat hoorde ik de volgende ochtend toen ik bij Giel Beelen van 3fm in de uitzending kwam. Ik was rond kwart voor 7 op mijn vaste telefoon gebeld door een producer van 3fm  of ik inderdaad in de “spooktrein” van Amsterdam naar Gouda had gezeten en of ik in de uitzending het verhaal wilde  vertellen. Dat leek me leuk en ik wilde dat wel. Nog even was er paniek omdat bleek dat ik de telefoon had weggelegd maar niet had opgehangen maar rond 07:20 was ik live in de uitzending bij Giel, vertelde ik mijn verhaal en hoorde ik van een NS medewerker die ook aan de lijn was de toedracht. Het treinstel was defect gebleken op station Amstel. Er was de trein omgeroepen dat iedereen moest uitstappen maar dat was alleen in het voorste deel te horen en de conductrice had verzuimd om het twee treinstel te checken en dus voerde de machinist zijn opdracht uit: snel de “lege” trein naar Rotterdam rijden zonder te stoppen. Toen hij merkte dat de noodrem inwerking was getreden dacht hij dat het door het defect kwam en had de noodrem uitgeschakeld, er was, zo bleek, meerdere malen aan de noodrem getrokken. Tenslotte had een reiziger (of meerdere) 112 gebeld en zo kon de machinist de instructie krijgen om te stoppen.

Na het leuke interview bij Giel op 3fm kwam er een tweet binnen van Q-music of ze mij mochten bellen, dat mocht maar ik zou dan wel in de auto zitten. Toen ik in de auto zat en op de A12 reed belde Q-music en zat ik gelijk live in de uitzending en vertelde ik het verhaal nog een keer.

Op mijn werk kreeg ik rond 10en een tweet een van RTV Noord Holland, of ik ze wilde bellen betreffende de “Spooktrein”. Om 12:20 was ik in de uitzending voor een interview en ook daar was een NS medewerker die vertelde dat de conductrice ‘s avonds in de zelfde trein zou gaan zitten om gratis dagkaarten aan de mensen die in de “spooktrein” zaten te geven en haar excuses aan te bieden, erg dapper. Om 18:10 is bij RTV Noord Holland nog een stukje van het interview herhaald.

En zou gebeurde het dat ik mijn Andy Warhole “15 minutes of Fame” had. Van alle interviews zijn online versies beschikbaar.

Giel op 3fm: 3FM Giel Beelen 17nov 2010

Q-music: Q-Music 17nov 2010

RTV NoordHolland: RTV_NoordHolland_17Nov2010

Nog meer spooktrein items maar dan zonder starring “me”:
De Telegraaf online maakte het verhaal iets spectaculairder ( link )
HartvanNederland online maakte er item over ( link )
en @ccknars schreef een blog-item ( link )

Eggchair

Monday, April 28th, 2008

Eindellijk is ie er dan: de eggchair. In elkaar zetten was niet meer dan de bol op de standaard plaatsen en klaar:
eggchair.jpg