Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Sneak Preview week 45: Suburbicon

Friday, November 10th, 2017

Een sneak van een Coen Brothers film was tot nu to altijd een succes. Helaas gaat het deze keer helemaal mis. De film is niet verrassend, vernieuwend of onderhoudend. Ondanks een sterrencast is het gewoon een saaie film. Met onderwerpen die de Coen Brothers al eerder veel beter vertelden en met sets die “Wes Anderson” achtig proberen te zijn maar dat mislukt geheel. Een klein positief puntje vind ik de close-ups die VPRO achtig zijn en op het grote doek indrukwekkend overkomen. Een 5.

Geen Sneak toch film: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Thursday, May 25th, 2017

Natuurlijk in 3D dit volgende deel van het grote succes. En wederom is het een leuke film met af en toe een acteur als verrassing, zoals Silvester Stalone. Een schattige Groot en de eeuwig scheldende Rocket zorgen voor de humor. Een waardig vervolg op het eerste deel en heerlijke sci-fi. Een 8.

Reeuwijkse Plassenloop 2017

Friday, March 24th, 2017

Tijdens het schaatsseizoen heel weinig gelopen, dat was te merken bij deze Reeuwijkse Plassenloop die voor mij het loopseizoen opent. Veel wind, die de laatste 4 kilometer tegen was en die dus invloed had op mijn eindtijd. Zat ik tot 6 kilometer nog rond de 4:30 per kilometer daarna werd het snel meer. Het lukte me niet om in een groepje te lopen en vol in de wind ploeterde ik me door de laatste 4 kilometer. Een eindtijd van 46:57 was het gevolg. Een gemiddelde van 4:40 viel nog mee, maar het is duidelijk, voor de 10K die nog komen moet ik zeker nog trainen.

Vijftiende Zondagavond Marathon Seizoen 2016/2017

Monday, February 13th, 2017

Alweer 50 ronden voor de C2. Ik rij net als vorige week veel voorin en ben zelfs heel heel even weg met een aantal rijders. Het snelle ijs zorgt er voor dat het moeilijk wordt om weg te rijden van het peloton. Het lukt 2 rijders echter meer dan 100 meter voorsprong te krijgen. Een derde rijdt vanuit het peloton op hoog tempo naar de twee toe en gaat “d’r op en d’r over”. Ik let goed op en zie dat het hem solo lukt om een ronden in te halen. Als de onverstaanbare omroeper iets mededeelt over afsprinten weet ik dat bij het ronden bord op 3 het peloton de bel krijgt. Ik ben in tegenstelling tot anderen die niet hebben opgelet klaar voor de sprint. Maar wederom zit ik opgesloten tussen de sprinters en wordt 19de. (ronden tijden)

Geen Sneak toch film: Assassin’s Creed

Tuesday, January 10th, 2017

In Vlissingen naar de bios, Cinecity en dan ook nog 3D in de mega zaal. In het begin maakt de film indruk door de 3D effecten, maar al snel gaan die vervelen. Ondanks Micheal Fassbender die ik in “Frank” heel goed vond is de film het net niet. Door de wisselingen naar het verleden en het heden lijkt het of iedere scène net niet af is. Misschien als je ooit het computer spel hebt gespeeld dat deze film nog iets kan betekenen, maar voor mij was het een gewone actie film. Een 6.

Sneak Preview Week 9: Room

Sunday, March 6th, 2016

MV5BMjE4NzgzNzEwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTMzMDE0NjE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_Vanaf het begin is Room een indrukwekkende film. Niet alleen de situatie waarin de hoofdrol spelers zich bevinden maar ook de manier waarop ze er mee omgaan is overweldigend. Terecht kreeg Brie Larson een Oscar voor haar rol. Nog beter vond ik Jacob Tremblay die zo geloofwaardig is dat het niet opvalt en het lijkt of hij alles echt mee maakt. Midden in de film stelt iemand een vraag die ik me nog niet had bedacht, maar die voor mij onmiddellijk het voorgaande in een ander daglicht zette en de rest van de film verklaarde. Een 8.

Sneak Preview Week 44: The Paradise Suite

Sunday, November 1st, 2015

reflect2Een Nederlandse/Zweedse/Bulgaarse of eigenlijk dus een Europese Sneak. Het leven van zes mensen in europa wordt gevolgd. Alles komt bij elkaar in Amsterdam, sommige zien elkaar maar even maar de invloed van de ontmoeting is groot. De hoofdpersen maken nogal wat ellende mee. Er gebeurd heel veel en het is wel heel erg trieste bedoeling. De begeleidende muziek helpt net als de beelden de sfeer in de film en na afloop heerst er dan ook een bedrukte sfeer in bios. Mooi gemaakt en indrukwekkend: een 8.

Sneak Preview Week 35: Vacation

Sunday, August 30th, 2015

MV5BMTUwNTM0ODMxM15BMl5BanBnXkFtZTgwNjM4Nzk4NTE@._V1_SX214_AL_Een film in de stijl van “National Lampoon’s”. Met zelfs de ster van toen, Chevy Chase in een bijrol. Achteraf blijkt het dan ook een soort remake van Vacation uit 1983. De Amerikaanse onderbroeken lol en flauwe grappen zouden geheel verkeerd kunnen vallen, maar gelukkig kom ik ondanks of juist dankzij, gelijk goed in de stemming en de hele film blijft het lachen. Christina Applegate is verrassend anders dan in”Married with Children” maar zeker niet minder leuk. Ed Helms lukt het constant om “awkward”  over te komen. Veel gelachen, een 8.

Sneak Preview Week 15: Les héritiers

Wednesday, April 8th, 2015

233373Deze Sneak een Franse film naar een ware gebeurtenissen. In het begin is het nog even onduidelijk waar het verhaal over de multiculturele klas in een typische buitenwijk van Parijs naar toe gaat. Wordt het een botsing tussen etnische culturen? Maar gaande weg wordt duidelijk dat het emotionele 2de Wereldoorlog project dat de klas doet ze bijna allemaal verbind tot een hechte groep. Alhoewel duidelijk is dat een “happy end” in het vooruitzicht ligt, blijft de dreiging dat het misgaat aanwezig en zorgt voor spanning. Een 7.

Spooktrein en 15 minutes of Fame

Sunday, November 21st, 2010

Op Dinsdag 16 november om 17:30 stapte ik op Amsterdam Amstel in de verlate Stoptrein naar Rotterdam om naar huis te gaan. Terwijl ik vrolijk zat te typen op mijn laptop, duurde het nog tot 18:10 voor de trein echt vertrok. Maar wat schetste mij en mijn mede passagiers hun verbazing: de trein reed het eerste station, het twee, het derde voorbij en het zag er naar uit dat de trein nergens ging stoppen. In de buurt van Woerden was iemand het zat en besloot om aan de handrem te trekken. De trein stopte, maar reed gelijk weer verder. Uiteindelijk riep een mede reiziger door de trein “Volgens de meld kamer stoppen we in Gouda Goverwelle”. Goverwelle  misten we ook nog maar in Gouda stopte de trein echt en was ik i.p.v. 40 minuten slecht 20 minuten later thuis.

Wel was ik benieuwd wat er aan de hand was geweest. Dat hoorde ik de volgende ochtend toen ik bij Giel Beelen van 3fm in de uitzending kwam. Ik was rond kwart voor 7 op mijn vaste telefoon gebeld door een producer van 3fm  of ik inderdaad in de “spooktrein” van Amsterdam naar Gouda had gezeten en of ik in de uitzending het verhaal wilde  vertellen. Dat leek me leuk en ik wilde dat wel. Nog even was er paniek omdat bleek dat ik de telefoon had weggelegd maar niet had opgehangen maar rond 07:20 was ik live in de uitzending bij Giel, vertelde ik mijn verhaal en hoorde ik van een NS medewerker die ook aan de lijn was de toedracht. Het treinstel was defect gebleken op station Amstel. Er was de trein omgeroepen dat iedereen moest uitstappen maar dat was alleen in het voorste deel te horen en de conductrice had verzuimd om het twee treinstel te checken en dus voerde de machinist zijn opdracht uit: snel de “lege” trein naar Rotterdam rijden zonder te stoppen. Toen hij merkte dat de noodrem inwerking was getreden dacht hij dat het door het defect kwam en had de noodrem uitgeschakeld, er was, zo bleek, meerdere malen aan de noodrem getrokken. Tenslotte had een reiziger (of meerdere) 112 gebeld en zo kon de machinist de instructie krijgen om te stoppen.

Na het leuke interview bij Giel op 3fm kwam er een tweet binnen van Q-music of ze mij mochten bellen, dat mocht maar ik zou dan wel in de auto zitten. Toen ik in de auto zat en op de A12 reed belde Q-music en zat ik gelijk live in de uitzending en vertelde ik het verhaal nog een keer.

Op mijn werk kreeg ik rond 10en een tweet een van RTV Noord Holland, of ik ze wilde bellen betreffende de “Spooktrein”. Om 12:20 was ik in de uitzending voor een interview en ook daar was een NS medewerker die vertelde dat de conductrice ‘s avonds in de zelfde trein zou gaan zitten om gratis dagkaarten aan de mensen die in de “spooktrein” zaten te geven en haar excuses aan te bieden, erg dapper. Om 18:10 is bij RTV Noord Holland nog een stukje van het interview herhaald.

En zou gebeurde het dat ik mijn Andy Warhole “15 minutes of Fame” had. Van alle interviews zijn online versies beschikbaar.

Giel op 3fm: 3FM Giel Beelen 17nov 2010

Q-music: Q-Music 17nov 2010

RTV NoordHolland: RTV_NoordHolland_17Nov2010

Nog meer spooktrein items maar dan zonder starring “me”:
De Telegraaf online maakte het verhaal iets spectaculairder ( link )
HartvanNederland online maakte er item over ( link )
en @ccknars schreef een blog-item ( link )