Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Geen Sneak toch film: Rundfunk: Jachterwachter

Sunday, June 21st, 2020

De Corana crisis heeft er voor gezorgd dat ik drie maanden geen sneak meer zag en nu de bioscopen weer open gaan blijkt er nog geen sneak te draaien. Toch naar een (Nederlandse) film van de jongens van Rundfunk. De “zaal” blijkt de roof-top zaal, op het dak van de Bioscoop Pathé Leidse Rijn, en zo wel heel Corona proof. Als de film om 22:00 begint is het buiten nog niet helemaal donker en de trailers zijn bijna niet te zien. Maar als de film echt begint is het donker genoeg en al vanaf het begin zit ik er “midden in”. Rundfunk kende ik al van het theater en natuurlijk van de TV-serie en deze film is in dat opzicht geen verrassing. Maar in vergelijking met andere Nederlandse films is het wel een heel verfrissende, soms schokkende, soms belachelijke film, maar vooral is het een film vol humor. Woordspelingen en de verwarring die ontstaat als bijvoorbeeld de Familie Tent een plaats heeft gehuurd voor hun camper en de Familie Camper een familie tent zorgen er voor dat je constant met je volle aandacht bij wat er op het doek gebeurd moet blijven. De details zijn vaak volledig uitgewerkt volgens mij heb ik er verschillende gemist. Een hele leuke Nederlandse film, een 9.

Sneak Preview Week 47: Robin Hood

Thursday, November 22nd, 2018

Een film over een held waar al veel films over gemaakt zijn is nooit makkelijk. Deze is helaas geheel mislukt. Taron Egerton paste prima in Kingsman als jonge “English stiff upperlip” maar als Robin Hood werkt dat totaal niet. Ook zijn de meeste scenes veel te grotesk, “Lord of the Rings” is er soms niets bij. De achtervolging scenes met paarden en paard-en-wagen zijn totaal ongeloofwaardig, net als sommige wapens die gebruikt worden. De Dialogen zijn zwak en heel af en toe is de humor ook om te lachen. Enige lichtpuntje vind ik de Sheriff of Nottingham, Ben Mendelsohn, die goed een slechterik speelt. Een 5.

 

Sneak Preview Week 37: A Simple Favor

Tuesday, September 25th, 2018

Een hele leuke sneak dit keer. Vanaf het begin is de film grappig, apart en zeer vermakelijk. Niets is wat het lijkt, of juist wel, het maakt de vele plot wendingen soms verrassend, soms voorspelbaar. Het contrast tussen de hoofdrol spelers is geweldig gespeeld door Anna Kendrick en Blake Lively. En geprojecteerd in Univisium 2.00:1 ook bijzonder. Gewoon een keer gaan zien, Een 8.

Tiende Zondagavond Marathon Seizoen 2017/2018

Wednesday, December 20th, 2017

Al vanaf het begin lijkt het deze marathon flink hard te gaan. Het Peloton rijdt in een lang lint achter elkaar en regelmatig valt er gat ergens voor mij.  Met veel moeite lukt het me om zelf of achter iemand zo’n gat dicht te rijden. Pogingen om voorin te rijden om zo te voorkomen dat ik iedere keer een gaten moet dicht rijden mislukken. Als ik 5 ronden voor het einde van de 40 ronden weer eens aansluit bij de kop van het peloton ben ik “op” en mis de energie om deel te nemen aan de eindsprint. ( ronde tijden )

Sneak Preview week 45: Suburbicon

Friday, November 10th, 2017

Een sneak van een Coen Brothers film was tot nu to altijd een succes. Helaas gaat het deze keer helemaal mis. De film is niet verrassend, vernieuwend of onderhoudend. Ondanks een sterrencast is het gewoon een saaie film. Met onderwerpen die de Coen Brothers al eerder veel beter vertelden en met sets die “Wes Anderson” achtig proberen te zijn maar dat mislukt geheel. Een klein positief puntje vind ik de close-ups die VPRO achtig zijn en op het grote doek indrukwekkend overkomen. Een 5.

Geen Sneak toch film: Guardians of the Galaxy Vol. 2

Thursday, May 25th, 2017

Natuurlijk in 3D dit volgende deel van het grote succes. En wederom is het een leuke film met af en toe een acteur als verrassing, zoals Silvester Stalone. Een schattige Groot en de eeuwig scheldende Rocket zorgen voor de humor. Een waardig vervolg op het eerste deel en heerlijke sci-fi. Een 8.

Vijftiende Zondagavond Marathon Seizoen 2016/2017

Monday, February 13th, 2017

Alweer 50 ronden voor de C2. Ik rij net als vorige week veel voorin en ben zelfs heel heel even weg met een aantal rijders. Het snelle ijs zorgt er voor dat het moeilijk wordt om weg te rijden van het peloton. Het lukt 2 rijders echter meer dan 100 meter voorsprong te krijgen. Een derde rijdt vanuit het peloton op hoog tempo naar de twee toe en gaat “d’r op en d’r over”. Ik let goed op en zie dat het hem solo lukt om een ronden in te halen. Als de onverstaanbare omroeper iets mededeelt over afsprinten weet ik dat bij het ronden bord op 3 het peloton de bel krijgt. Ik ben in tegenstelling tot anderen die niet hebben opgelet klaar voor de sprint. Maar wederom zit ik opgesloten tussen de sprinters en wordt 19de. (ronden tijden)

Geen Sneak toch film: Assassin’s Creed

Tuesday, January 10th, 2017

In Vlissingen naar de bios, Cinecity en dan ook nog 3D in de mega zaal. In het begin maakt de film indruk door de 3D effecten, maar al snel gaan die vervelen. Ondanks Micheal Fassbender die ik in “Frank” heel goed vond is de film het net niet. Door de wisselingen naar het verleden en het heden lijkt het of iedere scène net niet af is. Misschien als je ooit het computer spel hebt gespeeld dat deze film nog iets kan betekenen, maar voor mij was het een gewone actie film. Een 6.

Sneak Preview Week 9: Room

Sunday, March 6th, 2016

MV5BMjE4NzgzNzEwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTMzMDE0NjE@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_Vanaf het begin is Room een indrukwekkende film. Niet alleen de situatie waarin de hoofdrol spelers zich bevinden maar ook de manier waarop ze er mee omgaan is overweldigend. Terecht kreeg Brie Larson een Oscar voor haar rol. Nog beter vond ik Jacob Tremblay die zo geloofwaardig is dat het niet opvalt en het lijkt of hij alles echt mee maakt. Midden in de film stelt iemand een vraag die ik me nog niet had bedacht, maar die voor mij onmiddellijk het voorgaande in een ander daglicht zette en de rest van de film verklaarde. Een 8.

Sneak Preview Week 44: The Paradise Suite

Sunday, November 1st, 2015

reflect2Een Nederlandse/Zweedse/Bulgaarse of eigenlijk dus een Europese Sneak. Het leven van zes mensen in europa wordt gevolgd. Alles komt bij elkaar in Amsterdam, sommige zien elkaar maar even maar de invloed van de ontmoeting is groot. De hoofdpersen maken nogal wat ellende mee. Er gebeurd heel veel en het is wel heel erg trieste bedoeling. De begeleidende muziek helpt net als de beelden de sfeer in de film en na afloop heerst er dan ook een bedrukte sfeer in bios. Mooi gemaakt en indrukwekkend: een 8.