Archive for the ‘SNE’ Category

In “The Digital Scientist” of toch “iSGTW”

Thursday, January 13th, 2011

Als afsluiting van mijn Master System and Network Engineering deed ik samen met Willem Toorop een research project genaamd: “Grid on Demand”. Op aanraden van een van de docenten van de UvA zochten we na afronding van ons project, contact met iSGTW (international Science Grid This Week). iSGTW is een website en elektronische nieuws-brief die korte artikelen publiceert over onderwerpen die betrekking hebben op ons research onderwerp. In augustus 2010 was het eerste contact, iSGTW was enthousiast en wilde graag een artikel plaatsen. Nu, januari 2011 is het dan eindelijk zo ver, het artikel is online en via de nieuwsbrief verstuurd naar 7300 subscribers. iSGTW heet inmiddels “The Digital Scientist“, die overgang is een van de redenen dat het allemaal wat langer duurde dan normaal. Maar door de vernieuwing van het “oudbollige” iSGTW krijgt ons artikel nu wel extra exposure, het wachten waard dus. Hier is het volledige artikel: http://www.isgtw.org/feature/building-grid-enabled-cluster-amazon-cloud.

Update: Wat er precies aan de hand is/was weet ik  niet, maar “The Digital Scientist” heet weer “iSGTW”. Misschien iet met rechten op de Naam “The Digital Scientist”?

In de Automatisering Gids van 1 oktober 2010

Tuesday, October 5th, 2010

Al jaren ben ik lid van de Automatisering Gids, en altijd lees ik het gedeelte waarin staat aangekondigd wie waar is gaan werken en soms zelfs waarom. Omdat ik best trots ben op het behalen van mijn MSc titel, omdat ik het leuk vind om bij SARA te werken en omdat ik het leuk vond bij Snow, had ik een mailtje gestuurd met de gegevens van mijn functie wissel. Wat leuk om 2 weken later te ontdekken dat het geplaatst is (zie foto).

MSc in System and Network Engineering

Wednesday, August 25th, 2010

Na twee jaar, tien Tentamens, vier projecten en twee schoolreisjes is het dan zover, ik ben MSc. (Master of Science). De officiële diploma uitreiking moet nog plaats vinden, maar alle cijfers zijn binnen en dus weet ik zeker, ik ben MSc (of had ik dat al geschreven). Wat een geweldige tijd heb ik gehad op de Universiteit van Amsterdam bij de Master System & Network Engineering. Behalve veel geleerd en geëxperimenteerd heb ik ook ontzettend veel leuke en interessante mensen ontmoet. Vooral de frisheid en onverschrokkenheid van mijn (veelal veel jongere) mede studenten hebben me uitgedaagd. Ervaring heeft veel voordelen, maar ook als nadeel dat het moeilijk wordt om niet te snel te denken: “dat gaat toch nooit lukken, want dat ging al eens mis”. Behalve mijn mede studenten zal ik ook de docenten missen. De passie waarmee de meeste docenten over hun vakgebied vertelden was indrukwekkend en regelmatig zeer aanstekelijk, zo was ik bijna gaan geloven dat security wel een interessant onderwerp is (dat is het natuurlijk ook). Kortom, jammer dat mijn tweede studententijd voorbij is.

Research Project 1 v2

Thursday, February 11th, 2010

In Januari 2009 deed ik voor mijn studie System and Network Engineering ( www.os3.nl ) een research project (RP1) bij de ICT afdeling van de Nederlandse Publieke omroep. In januari 2010 deed ik wederom een research project als onderdeel van mijn studie, dit keer echter als extra (vandaar v2) project. Een gedeelte van de  afdeling Technical Support (voorheen Advanced Technology Group) van het UvA-IC (Universiteit van Amsterdam – Informatisering Centrum) gaf mij de gelegenheid de performance van een OpenSolaris NFS server te testen. Behalve het runnen van benchmarks (filebench en IOzone) om performance te testen, keek ik ook met behulp van de Dtrace Toolkit naar het gedrag van de NFS server tijdens het testen. Om de NFS server te belasten en zo wat dichter bij de werkelijkheid te komen, gebruikte ik de  filebench benchmark ook weer om “load” te generen. Veel geleerd over Dtrace, ZFS (Zetabyte File System) en benchmarks. Als afsluiting van de research periode gaf ik een presentatie ( PDF Presentatie ). Het uiteindelijke raport: PDF Raport.

SNE master opleiding weer begonnen

Saturday, September 5th, 2009

SNE/OS3 labEen vakantie van bijna twee maanden is natuurlijk heerlijk, maar het is ook erg leuk om weer in de schoolbanken te zitten sinds dinsdag 1 september. En wat voor schoolbanken, het nieuwe SNE lab in het nieuwe UvA gebouw op het Sience Park in Amsterdam ziet er geweldig uit. Iedere (verrijdbare) tafel bevat een Dell FX160 met twee grote Dell schermen en de kabels zijn netjes weg gewerkt. De schermen zijn geheel weg te draaien/op te klappen zodat je het college goed kan volgen. Op www.os3.nl is een foto te zien van het lokaal.

Studie kan beginnen!

Friday, August 15th, 2008

Vandaag kwam de verlossende email:

Beste Alain,
 Het doet ons genoegen om je mee te kunnen delen
 dat je geslaagd bent voor de toelatingstest.

En dus kan ik per 1 september beginnen met mijn Master opleiding

( http://www.os3.nl ).

Alleen de samenvatting nog

Monday, June 23rd, 2008

Vandaag was het dan zover, de uitslag van mijn toelatingsexamen voor de master opleiding System and Network Enginering (SNE) http://www.os3.nl .  In een intake-gesprek over wat ik de afgelopen jaren had gedaan en mijn motivatie, kreeg ik ook te horen hoe het toelatingsexamen was gegaan. Bijna allemaal prima, alleen voor de samenvatting opdracht had ik een onvoldoende. 11 augustus krijg ik de gelegenheid om nogmaals een samenvatting te maken en te laten zien dat ik het wel kan. Kortom wordt vervolgd…