Research Project 1 v2

In Januari 2009 deed ik voor mijn studie System and Network Engineering ( www.os3.nl ) een research project (RP1) bij de ICT afdeling van de Nederlandse Publieke omroep. In januari 2010 deed ik wederom een research project als onderdeel van mijn studie, dit keer echter als extra (vandaar v2) project. Een gedeelte van de  afdeling Technical Support (voorheen Advanced Technology Group) van het UvA-IC (Universiteit van Amsterdam – Informatisering Centrum) gaf mij de gelegenheid de performance van een OpenSolaris NFS server te testen. Behalve het runnen van benchmarks (filebench en IOzone) om performance te testen, keek ik ook met behulp van de Dtrace Toolkit naar het gedrag van de NFS server tijdens het testen. Om de NFS server te belasten en zo wat dichter bij de werkelijkheid te komen, gebruikte ik de  filebench benchmark ook weer om “load” te generen. Veel geleerd over Dtrace, ZFS (Zetabyte File System) en benchmarks. Als afsluiting van de research periode gaf ik een presentatie ( PDF Presentatie ). Het uiteindelijke raport: PDF Raport.

Comments are closed.