MSc in System and Network Engineering

Na twee jaar, tien Tentamens, vier projecten en twee schoolreisjes is het dan zover, ik ben MSc. (Master of Science). De officiële diploma uitreiking moet nog plaats vinden, maar alle cijfers zijn binnen en dus weet ik zeker, ik ben MSc (of had ik dat al geschreven). Wat een geweldige tijd heb ik gehad op de Universiteit van Amsterdam bij de Master System & Network Engineering. Behalve veel geleerd en geëxperimenteerd heb ik ook ontzettend veel leuke en interessante mensen ontmoet. Vooral de frisheid en onverschrokkenheid van mijn (veelal veel jongere) mede studenten hebben me uitgedaagd. Ervaring heeft veel voordelen, maar ook als nadeel dat het moeilijk wordt om niet te snel te denken: “dat gaat toch nooit lukken, want dat ging al eens mis”. Behalve mijn mede studenten zal ik ook de docenten missen. De passie waarmee de meeste docenten over hun vakgebied vertelden was indrukwekkend en regelmatig zeer aanstekelijk, zo was ik bijna gaan geloven dat security wel een interessant onderwerp is (dat is het natuurlijk ook). Kortom, jammer dat mijn tweede studententijd voorbij is.

Comments are closed.