Geen Sneak toch Film: All the beauty and the bloodshed

Een documentaire over fotografe en journaliste Nan Goldin. De film gaat over haar leven, verteld door haarzelf en aan de hand van vele foto’s. Daarnaast is er ook nog de strijd die ze voert tegen de Sackler familie die het verslavende opiaat OxyContin op markt bracht en waar nog steeds vele mensen door overlijden. Die strijd is indrukwekkend maar niet de kracht van de film, dat zijn de foto’s die op het grote bioscoopscherm geweldig goed overkomen. Vaak wil je nog langer naar een foto kijken dan dat deze in beeld is. De stem van Nan Goldin die ondertussen er over verteld maakt het of je een foto tentoonstelling met persoonlijke begeleiding van de fotograaf zelf bezoekt. Een prachtige, indrukwekkende documentaire, een 8.

Comments are closed.