Fietsen in Italië 2014

SAM_3668Na het succes van vorig jaar, gingen we ook dit jaar met de zondagmorgen fietsgroep naar Moveno in Italië. De nederlandse eigenaren van Hotel Lory waren blij ons weer terug te zien in een voor de meeste deelnemers vertrouwde omgeving. De lange reistijd was dankzij files om en rond de vele “baustelle” onderweg iets langer dan verwacht en het lukte niet meer om nog dezelfde dag een stukje te fietsen. Het afzien begon dus pas de volgende dag en was 107 kilometer en 1496 hoogte meters. Het klimmen ging me die eerste dag goed af en dankzij de koffie in Riva, het Limon-ijsje in Arco en het prachtige weer bleef ik tot het einde lekker fietsen. De dagen daarop voelde ik mijn benen soms hevig protesteren  tijdens het klimmen en bleek mijn 39-26 verzet een hele uitdaging, zoals ik vorig jaar al had voorspeld. De 441,24 kilometer en 8000 hoogte meters waren zwaar maar ik heb genoten van iedere meter net als van het Bier en de Pizza natuurlijk. Het was ook leuk dat er dit jaar weer een andere groep samenstelling was dan vorig jaar. Door enkele jonge deelnemers werd de gemiddelde leeftijd van onze groep van 14 mensen aardig laag gehouden en werd duidelijk dat de oudjes het zo gek nog niet doen. Geen ongelukken en slechts één lekke band.

Comments are closed.