Die fantastischen fünf : Italien

Ook in Januari 2019 vertrokken we met de “Die fantastischen fünf” naar vier dagen sneeuw. Dit keer echter een afslag (en een Brennerpas) verder. Sëlva di Gardena, Wolkenstein in het Duits, was onze bestemming. De reis met een Personenbusje op vrijdag nacht verliep zeer voorspoedig. Op zaterdag morgen zaten we om 09:00 aan het ontbijt in de ontbijtzaal van ons hotel/appartement vlak bij de ski-lift. Ski’s huren om de hoek, een stukje lopen, een cabine lift omhoog en hopla we zaten op de Sella Ronda die we tegen de klok in dan ook maar gelijk in zijn geheel hebben gedaan.

Het weer was alle vier de prachtig zonnig ski weer. De sneeuw kwaliteit was goed en gelukkig was er niet zo overdadig veel gevallen als in de rest van Tirol. Alle hoeken van het Dolomieten skigebied Val Gardena hebben we gezien. Het betekende veel afstanden skiën (en prikken), veel in de lift zitten en zelfs een keer de skilift in de laatste minuut halen. Het uitzicht op de Marmolada (3342 meter) was geweldig indrukwekkend, eraf skiën leverde brandende bovenbenen op. In een Grappa en Wijnhandel vlak naast het Hotel blijkt de Italiaanse Whisky “Puni Alba” te koop. Een heerlijke manier om te ontspannen van de inspanningen van de dag. Net als de heen reis gaat ook de terug reis zeer voorspoedig. De Curry Würst mit Pommes onderweg sluit “Die fantastischen fünf” wintersport traditioneel af.

Comments are closed.