Zeventiende Zondagavond Marathon 2018/2019

De laatste zondagavond marathon van het seizoen 2018/2019. Om tijd over te houden voor de prijsuitreiking van het eindklassement rijden we “slechts” 40 ronden. De tegenstander die ik, zoals ieder jaar de laatste tijd graag achter me wil houden in het klassement, is net als ik een Master en van S.C. Gouda. Twee punten is het verschil, ik sta 10de hij 11de in het klassement. De hele wedstrijd houden we elkaar in de gaten. Bij iedere ontsnapping let ik goed op wie er deelnemen. Het lijkt er op dat iedereen in de top tien van het klassement probeert zijn positie te behouden of verbeteren, het ijs is goed en snel, met als gevolg dat het niemand lukt om te ontsnappen. Twee ronden voor het einde zit ik op een goede positie in het peloton, niet voorin, maar bijna direct achter mijn “aartsrivaal”. Met als enig doel om niet minder dan 1 plek achter ‘m te eindigen rij ik de sprint. Na de laatste bocht lukt het me om de nog enige rijder die in te halen die me van mijn doel zou kunnen afhouden. Maar ook mijn tegenstander heeft zichzelf een opdracht gegeven. Dertig meter voor de finish haalt hij nog 2 rijders in maar mij lukt dat niet. Bij de prijsuitreiking is duidelijk dat het hem gelukt is om mij met 1 punt te verslaan. Omdat we vlak achter een deelnemer in klassement stonden die de laatste wedstrijd niet mee heeft gedaan worden we 9de en 10de. Die ene punt zou je seizoen kunnen verpesten maar dat is zeker niet zo. De strijd was leuk en spannend en we feliciteren elkaar, het was een heel goed seizoen. Niet alleen de zondagavond marathon maar ook de eenmalige 6-banentoernooi masters, de baankampioenschappen master en de Flevonice master gingen boven verwachting. (ronde tijden

Comments are closed.