Zestiende Zondagavond Marathon 2018/2019

Direct na de clubkampioenschappen van S.C. Gouda begint de zondagavond marathon. Dit keer ben ik blij dat de C2 wedstrijd over 45 ronden pas als laatste aan de beurt is. Met de slecht gereden 500/1500 in mijn achterhoofd neem ik me voor om er volledig voor te gaan. Het lukt me om in het begin aan de verschillende ontsnappingen mee te doen, maar op een gegeven moment lukt het niet echt meer. Als er een kansrijke groep ontsnapt kan ik nog wel een andere S.C. Gouda rijder aanmoedigen om mee te gaan maar ik moet ze laten gaan. Ook dat groepje ontsnapt niet en het lijkt een massasprint te worden. Een eenling die wel vaker in z’n uppie probeert te ontsnappen lukt het echter om 150 meter voor het peloton te raken met nog enkele ronden op het bord. Het lukt het peloton niet meer om de rijder tijdens de eindsprint in te halen. Mijn sprint is net zo traag als de 500 meter van een paar uur daarvoor en dus niet voldoende om echt mee te komen. Een 19de plaats is het eindresultaat. De andere veteraan van S.C. Gouda en de tegenstander die ik graag in het klassement wil verslaan, finisht een stuk beter en staat daardoor met maar 2 punten achter mij in het klassement. De volgende marathon en laatste van het jaar wordt hierdoor wel heel spannend. (ronde tijden)

Comments are closed.