6-Banentoernooi Utrecht Masters

Het 6-banentoernooi van het gewest NoordHolland/Utrecht is een wedstrijd van 12 wedstrijden gelijk verdeelt over 6 schaastbanen. Deze zondagavond is Utrecht aan de beurt en is er geen gewone zondagavond marathon. Om aan alle wedstrijden mee te mogen doen moet je als master in de C1 in Utrecht meerijden. Lang geleden toen het nog het 4-banentoernooi was voldeed ik aan de voorwaarden en deed ik mee. Na enkele keren heb ik het toen opgegeven. Want een lange autorit en dan na 10 ronden (of minder) weer naar huis, daar had ik weinig zin in. Nu wilde ik het toch wel een keer proberen. Als Utrechtse Zondagavond rijder mag je namelijk ook mee doen als de wedstrijd in Utrecht is. 70 ronden staan er voor de masters op het programma. Het niet al te grote peloton gaat direct na de loze ronde heel hard rijden. Met moeite blijf ik achter in het peloton rijden terwijl voorin de klassement leiders proberen te ontsnappen en weer worden terug gereden. Het lukt me om bij het peloton te blijven terwijl ik regelmatig, bij weer een versnelling denk “dit is de laatste keer”. Het lukt niemand om aan het peloton te ontsnappen en na 69 ronden is de bel voor een massasprint. Ik rij nog wel een redelijk snelle ronde maar eindig helemaal achter in het peloton. Ik vind het geen probleem want ik heb 70 ronden kunnen rijden in een voortrazend peloton. Achteraf blijkt dat in de eerste 15 ronden er drie onder de 31 seconden zijn, zo snel heb ik dit jaar nog geen ronde gereden. ( ronde tijden )

Comments are closed.