Baankampioenschappen Marathon 2018/19

In plaats van een zondagavond marathon een baankampioenschap Marathon. De laatste jaren doe ik met deze wedstrijd nooit mee want iedereen die master is (45+) kan meedoen . Het is dan ook een wedstrijd die Master van de C1 en C2 bevat. Dat betekend dat er heel hard gereden wordt en ik er in een paar ronden afgereden zou worden. Omdat het allemaal wel heel goed gaat met schaatsen de laatste tijd besluit ik om toch een keer mee te doen. Op een niet gedweilde baan na de 70 ronden van de Heren categorie, sta ik om 10:30 aan de start voor een Master wedstrijd over 50 ronden. Na de loze ronde wordt er direct versneld en met moeite blijf ik in het peloton terwijl er direct een grote groep ontsnapt. Gelukkig kan ik er bij blijven en haalt het peloton de ontsnapte groep weer bij. Vervolgens gaan de drie sterkste rijders op avontuur en het lukt ze om een ronde in te lopen op het peloton dat inmiddels steeds kleiner wordt omdat sommige rijders een rondje laten lopen of er mee stoppen. Ik kan gelukkig gewoon meedoen in de kop van het peloton. Het is even rustig als de drie koplopers aansluiten . Maar dan lijkt het er op dat ik samen met drie andere aan het peloton kan ontsnappen. We rijden op een gegeven moment zelf 200 meter voor het peloton. Helaas lukt het niet iedereen in het groepje om bij te blijven en even later rijden we nog met z’n twee├źn. Ook ik zit er doorheen en ondanks de aanmoedigingen van de andere koploper eindigen we weer in het peloton . De drie met een ronde voorsprong zorgen er voor dat het peloton eerder mag afsprinten. Met het rondenbord op 6 gaat dan ook de bel voor het peloton. Ik zit aardig voorin en het lukt me om uiteindelijk als 11de te eindigen. Niet slecht zeker gezien de deelname van de C1 Masters en de verwachting dat ik het niet bij zou kunnen houden. (ronde tijden)

Comments are closed.