Clubkampioenschappen S.C. Gouda 2024

Ondanks herstellende van een blessure in mijn linkerbeen, wil ik zeker de Clubkampioenschappen van S.C Gouda niet missen. En inderdaad is het weer erg leuk om iedereen van de Club te ontmoeten en langs de baan met een half oog op de strijdende rijders een praatje te maken. Mijn 500 meter start ik zo voorzichtig dat ik na 100 meter al ver achter lig op mijn tegenstander en uiteindelijk in 51:86 over de finish kom. Alhoewel ik vooraf zei tevreden te zijn met een tijd onder de 60 seconden, is het toch een beetje een tegenvaller. Gelukkig lukt het me om op de 1500 meter met een constante snelheid (40 sec/ronde) rondjes te blijven rijden en is ondanks het zachte ijs en een harde tegenwind 2:32.74 niet eens zo slecht vergeleken met de anderen. Ook dit jaar is de team sprint weer het leukste onderdeel van deze clubkampioenschappen. Geweldig hoe fanatiek en gefocust de pupillen in ons team met een maximale inspanning hun ronde rijden. Ik ben wel verplicht om ook maximaal te gaan. Het team-lid die als laatste de ronde rijdt weet me nog een klein duwtje te geven bij het ingaan van de twee bochten die ik op kop rij, het blijkt genoeg verschil te maken om als team met 0.22 seconden te winnen.
Het nieuwe spectaculaire onderdeel 100 meter achteruit schaatsen lijkt me echter te veel inspanning/risico voor mijn herstellende blessure en ik besluit er niet aan mee te doen. Natuurlijk is het erg leuk om te kijken. Bij de prijsuitreiking blijkt dat het klassement voor dat achteruit rijden is gebaseerd op de langzaamste tijd i.p.v. de snelste, een geweldig besluit van de organisatie. Kortom ik had een hele leuke zaterdagavond, alleen jammer dat de omroepinstallatie niet werkte, maar dat is volgend jaar vast weer hersteld.

One Response to “Clubkampioenschappen S.C. Gouda 2024”

  1. […] « Clubkampioenschappen S.C. Gouda 2024 […]