Vijfde Zondagavond Marathon 2023/2024

Vorige week ging de 1500 meter op de clubkampioenschappen van S.C. Gouda verrassend goed ondanks de blessure aan mijn been/knie waar ik nog niet helemaal van hersteld was, dat ik heb besloten de laatste C2 marathon van 2023 mee te rijden. Vijfenveertig ronden staan er op het programma. Het ijs is veel beter dan vorige week zeker omdat er ook net gedweild is. De hele wedstrijd rijdt ik bijna of helemaal achterin mee, bemoei me nergens mee en het gaat allemaal goed. Toch is er nog een benauwd moment wanneer er een paar plekken voor mij iemand valt en ik angstvallig probeer niet mee gesleurd te worden. Volkomen onnodig, ik had beter gewoon door kunnen schaatsen. Gelukkig heeft het geen gevolgen en tot het einde van de wedstrijd heb ik geen last mijn blessure. Wel heb ik onderweg last van mijn Gluteus Maximus, dat komt waarschijnlijk door het voorzichtige en soms krampachtige bochten rijden. Met de eindsprint doe ik helemaal niet mee, maar toch kom ik nog als 19de over de finish. Kortom ik ben weer zo goed als hersteld en kan weer mee doen.

Comments are closed.