Oliebollenloop 2023

Één oliebol per jaar eet ik en dat is direct na de 10 kilometer van de Avantri Oliebollenloop in Schoonhoven. Met een grote groep staan we aan de start. Ik moet de eerste kilometer om veel mensen heenlopen en stap zelf een keer in een plas water waardoor mijn linkerschoen aan de boevenkant nat wordt. Uiteindelijk kom ik achter iemand te lopen waar ik een tempo van ongeveer 4:35/km kan lopen. Maar al snel blijkt de sterke tegen wind een remmende factor. Doordat de weg tijdens kilometer drie een karrenspoor is met aan twee kanten een smalle asfalt stook, kan ik niet uit de wind achter iemand lopen en zakt mijn kilometertijd naar 4:50/km. Vanaf kilometer vier komt de zon tussen de wolken door en wordt het aangenaam lopen, mijn tijden gaan weer naar 4:40/km maar bij kilometer zeven merk ik dat ik de laatste kilometers langs de Vlist moet strijden om onder de 4:50/km te blijven. Het lukt niet echt en kom over de finish in 47:37, dat had iets beter gekund. De oliebol zonder poedersuiker smaakt er niet minder om.

Comments are closed.