Vierde Zondagavond Marathon 2023/2024

Iedere week rijden we met de C2 meer ronden, dit keer 50. Er valt weinig van te merken dat het veel is, vanaf het begin rijdt het peloton in een lang lint achter elkaar. De eerste 20 ronden doe ik rustig aan en gelukkig verdwijnt de spierpijn in mijn benen. Het gevoel dat ik achteraan in het peloton rij blijkt onterecht, door het groot aantal deelnemers (ongeveer 50) blijkt dat het midden te zijn. Bij het begin van de tussen-sprint ga verder voorin rijden, niet om aan die sprint deel te nemen maar om wat meer in postie te komen. Een goed gok, want het lukt uiteindelijk niemand om weg te komen en het wordt een eindsprint voor het hele peloton. Twee ronden voor het einde kom ik op ongeveer positie twaalf achter de juiste schaatser, deze heeft de potentie om actief deel te nemen aan de eindsprint. Daarvoor rijdt echter iemand die teveel gegeven heeft en een gat laat vallen. Ondertussen wordt ik aan de binnenkant van de één na laatste bocht voorbij gereden. Tijdens die actie krijg ik een duw, daardoor krijg ik net genoeg extra snelheid om aan de buitenkant om de rijder voor mij en enkele mindere sprinters te rijden. Na de laatste bocht hou ik mijn snelheid en wordt bijna door niemand meer ingehaald met een 9de plaats als resultaat.

Comments are closed.