6-Banentoernooi Utrecht Masters 2019/2020

Al vroeg in het seizoen is er in plaats van een zondag avond marathon competitie wedstrijd een wedstrijd van het 6-banentoernooi op de zondag avond. Net als vorig jaar doe ik weer als gast rijder mee aan de masters wedstrijd over 70 ronden. Het blijkt een groot peloton dat een niet overdreven hoog tempo rijd. Het lukt enkele rijders dan ook al snel om op een ronde voorsprong te komen. Als een gedeelte van die rijders dat nogmaals probeert gaat het tempo van het hele peloton omhoog en komen ze niet los. Omdat ik inmiddels meer voorin ben gaan rijden kom ik terecht in een ontsnapping met een groep rijders die allemaal er voor gaan. Al snel worden we terug gehaald door het peloton onder de logische aanvoering van rijder die al wel een ronde voorsprong hebben maar niet bij de ontsnapping zitten. Als we op de helft van het aantal ronden zitten valt er een soort rust over het peloton, of het ligt aan mij, maar in ieder geval voel ik, ik ga de finish halen. Het lukt ondertussen een groep rijders om weer een ronde voor sprong te krijgen. En als het ronden bord op 24 staat wordt er omgeroepen dat het peloton bij het bord op 16 gaat afsprinten. De laatste twee ronden voor de finish is het chaotisch in het peloton en ik probeer niet in de problemen to komen. Uiteindelijk ga ik tevreden maar zonder een echte eindsprint als 35ste over de finish.

Comments are closed.