Vijfde Zondagavond Marathon 2019/2020

Na een succesvolle 6-banen deelname is het weer tijd voor een gewone zondagavond marathon. Al bij de eerste ronde van de 40 die we als C2 rijden, is me duidelijk dat het Gouds Whisky Festival van zaterdagavond geen positieve invloed zal hebben. Het lukt me nog wel om een paar keer aan een ontsnapping pogingen deel te nemen. Ook proberen enkele rijders alleen een ronde voorsprong te krijgen, maar niemand lukt het. Ondertussen wordt mijn explosiviteit er niet beter op en met nog acht ronden op het bord wordt ‘t duidelijk dan het een massa sprint wordt. Een paar ronden voor de bel rij ik aan de binnenkant van de bocht naar voren als ik bijna onderuit ga door een gat in het ijs. Daarna rij ik die bocht veel te voorzichtig en begin weer plaatsen te verliezen. De laatste ronde probeer ik nog wel achter enkele sprinters aan te rijden maar telkens komt er iemand tussen. De laatste bocht rij ik vooral buiten om het gat te vermijden, ergens voorin gaat er iemand wel doorheen en vliegt de bocht uit. Ik kom als 23ste over de finish, geen punten dus en sta ik weer een stuk lager in het klassement. Gezien de “zware” zaterdagavond heb ik toch nog aardig goed gereden.

Comments are closed.