Dijkloop Schoonhoven 2019

Net als vorig jaar een 10 kilometer met zon en een prima temperatuur. Ik had me al lang geleden ingeschreven voor deze loop en ik had er wel zin in. Maar de volgende dag, zo had ik pas besloten, zou ik weer mee doen met de 6 banen marathon op zondag avond en dus deze zaterdag niet te veel geven. De eerste vijf kilometer gaan heel ontspannen en net onder de 4:40 per kilometer. Na het keerpunt wordt duidelijk wat het nadeel is van een loop over een dijk: de wind. Het waait aardig en tussen kilometer vijf en zeven heb ik ‘m schuin tegen. Het gaat het lopen me niet gemakkelijk af en zoals wel vaker heb ik bij de tegen wind het gevoel dat als ik niet genoeg lucht binnen krijg als ik inadem. Mijn kilometer tijd loopt op naar net onder de 4:50 per kilometer. Vlak voor de finish zie ik een loper in de berm liggen omgeven door o.a. politie en ook zijn sirenes te horen. Later blijkt het de nummer 1 te zijn de vlak voor die finish “onwel” werd. Mijn officiĆ«le tijd van 46:47 is langzamer dan vorig jaar. Wel de 21ste plek en dat is ongeveer het zelfde resultaat als vorig jaar, dus er waren er meer die last van de wind hadden.

Comments are closed.