Sneak Preview Week 13: Snowpiercer

MV5BMTY0OTIyOTExNl5BMl5BanBnXkFtZTgwOTQ4ODc0MDE@._V1_SY317_CR4,0,214,317_Omdat deze sneak reeds in de rest van de wereld in de zomer van 2013 was uitgekomen, had ik “Snowpiercer” al gezien. Dit was de tweede keer in al die jaren sneak dat me dat is gebeurd. De vorige keer was “Get Shorty” die ik in Amerika al had gezien toen de film alsnog in de sneak kwam. Omdat ik de eerste keer “Snowpiercer” zonder ondertitels zag miste ik toen een stuk mono/dialoog in het Koreaans waardoor ik nu het einde beter begreep. Het verrassende gegeven: “het laatste beetje mensheid op een rijdende trein” bleek echter minder verassend voor de inhoud. Er zijn wel prachtige scenes en vreemde karakters, maar bijvoorbeeld de rol van Tilda Swinton was zo ‘over-done’ dat ik het irritant vond worden. Ook de apocalypse waar naar toe werd gewerkt viel uiteindelijk tegen en kwam nogal onwerkelijk over, zelfs in de context. Grappig detail: Vooraf aan deze gewelddadige trein film een “reclame” voor minder geweld in de trein van de NS. Een 7.

Comments are closed.