Sneak Preview Week 41: The Social Network

Na lange tijd eindelijk weer eens naar de sneakpreview. De film van vorige week, die ik dus ook gemist had, kreeg een 3,2. Gelukkig was deze een stuk beter. Het onderwerp: de oorsprong van Facebook en de weg naar 500 miljoen gebruikers. Geen documentaire maar een film. De chaotische opening dialoog doet denken aan Trantino en het eerste gedeelte van de film aan de film “Hackers”. De technische details zijn goed verzorgt en worden termen als “wget” en “emacs” op het juiste moment gebruikt. Zonder moraliserend te worden, wordt in de film duidelijk dat social skills niet de sterkste kant zijn van Mark Zuckerberg (oprichter Facebook). Het meeste indruk maakte Justin Timberlake die zo speelde dat je gelijk een hekel aan hem had en dat was de bedoeling. Alhoewel de film heel geloofwaardig overkomt, is het natuurlijk maar de vraag wat er echt waar is en wat niet. Een 8.

Comments are closed.