Eerste Zondagavond Marathon

Het schaats seizoen is weer begonnen. Het was nog even spannend of de failliete ijsbaan van Utrecht open zou blijven, maar gelukkig is er toch nog een investeerder gevonden. Dat er weer ge├»nvesteerd was, was duidelijk te zien, want de ijsbaan is op vele punten verbeterd. En ook al was het de hele dag een graad of 18 geweest, het ijs zag er ook prima uit. Alles ideaal dus, maar hoe zit het met mij, zou mijn hardlopen geholpen hebben? Ik was erg benieuwd en, zoals altijd als ik weer voor het eerste het ijs op mag, blij en een beetje zenuwachtig. Gelukkig bleek het heel erg mee te vallen. Ik en mijn pas behandelde schaatsen deden het prima, ik reed de 20 rondjes gemakkelijk uit, bleef voorin het peloton en wist er ook nog een aardige eindsprint uit te persen. Dat ik ook dit jaar weer ouder ben werd dus niet op het ijs bevestigd. Wel er buiten, in de kleedkamer kwam de opmerking: “U reed ook heel erg goed meneer”…

Comments are closed.