Zesde Zondagavond Marathon 2023/2024

Het is weer even geleden dat ik aan de start stond voor de C2 marathon. Een stuk kouder dan de laatste keer en dus prima ijs. Tot aan de tussensprint die al na vijftien ronden van de vijfenveertig is, rij ik midden in het peloton mee. Na de sprint blijft het tempo van het gehele peloton hoog en alhoewel het me lukt om voorin mee te rijden, rijden we vooral in een lang lint. Uiteindelijk zijn er toch 5 rijders ontsnapt aan het peloton en het lukt ze om een ronde in te lopen. Dat betekend eerder af-sprinten voor het peloton en ik probeer de mededeling van de scheidsrechter wanneer dat gaat gebeuren niet te missen. Als blijkt dat dat gaat gebeuren bij het rondebord op zes heb ik nog tijd om te zorgen dat ik voorin rij. Met nog twee ronden te gaan rij ik aan de binnen kant van het peloton door de bocht en kom zo vast te zitten op een positie die eigenlijk iets te ver naar achteren is. Maar bij het uitkomen van de bocht is er voor mij een valpartij die een aantal rijders voor mij aanzienlijk doet verminderen. Opeens kan ik voorin mee sprinten. Door de ruimte die is ontstaan beginnen de meeste al met de eindsprint nog voor de bel klinkt en ik rij rustig mee achter een rijder waarvan ik weet dat ie een goede eindsprint heeft. De laatste tweehonderd meter gaan we buitenom het peloton en omdat de dweilmachine bijna de hele baan heeft gedweild kan ik daar nog versnellen en ga ik als derde van het peloton over de finish. Ik hou een heel goed gevoel over aan de uiteindelijk plaats 8, zeker omdat ik helemaal niets meer van mijn blessure voelde.

Comments are closed.