Tweede Zondagavond Marathon 2023/2024

Foto: Janneke De Kruijf-van Oort

Ondanks een 10 kilometer hardlopen eerder deze dag sta ik aan de start van de eerste officiĆ«le (telt mee voor het eindklassement) C2 marathon met een goed gevoel in de benen. Het ijs is goed en dat is voor mij gunstig, technisch rijden in tegenstelling tot ploeteren over zacht ijs. Vanaf het begin rij ik voorin mee, het lukt niemand om aan het peloton te ontsnappen, ondank dat ‘t regelmatig wordt geprobeerd. Na de tussensprint, heb ik het gevoel dat ik even rustig aan moet doen en ga wat verder achterin rijden. Drie ronden voor het eind zijn er enkele rijders vooruit met wat ruimte er tussen, als ik ergens voorin wil eindigen moet ik zorgen dat ik ergens voorin in het peloton zit. Met nog twee ronden te gaan rij ik om het peloton heen en kom voorop te rijden. Niet handig natuurlijk want ik zal zeker nog voorbij gereden worden door de rijders vlak achter mij. Tot en met de laatste bocht lukt het me echter om op kop te blijven. Ik ga als vijfde het laatste rechte stuk op, en daar komen de rijders achter mij, buitenom mij voorbij met als gevolg dat ik als 13de over de finish ga. Met een goed gevoel stap ik van het ijs, vanochtend 10 Km hard gelopen in een goede tijd, nu heerlijk geschaatst op goed ijs en in de Top 20 geĆ«indigd.

Comments are closed.