Goudasfaltloop 2023 Najaar

Het is weer even geleden dat ik een Goudasfaltloop deed. 10 Km door de polder ten zuiden van Gouda, met een de start en finish op het terrein van Goudasfalt. De relaxte sfeer is gelukkig gebleven en de aftel start 10..9..8.. is een mooie traditie die nog steeds in leven is. Ondanks dat ik ‘s avond nog ga schaatsen ga ik van start met de gedachte een constante 10K te lopen. Na twee en een halve kilometer heb ik even het gevoel dat ik op de helft ben, de laatste tijd loop ik allen nog vijf kilometers en dan zou dat inderdaad correct zijn. Maar nu ben ik pas op de helft van de helft. Toch weet ik rond de 4:30 per kilometer te bijven lopen. Bij het keerpunt op 5 kilometer besluit ik iets rustiger aan te doen want met dit tempo loop ik me helemaal leeg. Het lukt met rond de 4:40 te blijven en kom uiteindelijk, na de altijd tegenvallende klim omhoog, in een tijd van 46:09 over de finish. Heerlijk gelopen, regen, zon en een regenboog kortom een mooie zondagochtend.

Comments are closed.