6-Banentoernooi Utrecht Masters 2022/2023 #1

Net als vorig jaar schrijf ik me in als gastrijder bij het de 6 banen wedstrijd in Utrecht. 50 Ronden staan op het programma en als ik de aanwezige masters bekijk zullen er zeker een paar proberen een ronde voorsprong te halen. Direct na de start blijft het echter even rustig maar rijdt het peloton in een lang lint wat betekend dat het tempo er aardig in zit. Ik merk dat ik anders dan bij de marathon competitie C2, vooral in de bochten moeite moet doen om bij te blijven. Het lukt me achterin mee te blijven rijden zonder gaatjes te laten vallen. Ondertussen zijn de “usual suspects” plus een aantal anderen aan het peloton ontsnapt en sluiten uiteindelijk weer achter aan. Met nog zestien ronden op het bord word omgeroepen dat het peloton zal afsprinten bij het ronden bord op 11. Drie rijders lukt om in die 6 ronden een kleine voorsprong op te bouwen en als het peloton de bel krijgt gaat het om de plaatsen van ongeveer de tiende plek. Ik zit achter iemand waarvan ik weet dat ie een goede eindsprint heeft en tot de laatste 200 meter kan ik in z’n slag blijven. De laatste bocht verlies ik echter de aansluiting en kom uiteindelijk als eenentwintigste over finish. Dit waren mijn snelste 40 ronden tot nu toe dit seizoen en een goede training voor volgende keer marathon competitie.

Comments are closed.