Derde Zondagavond Marathon 2022/2023

Foto: Janneke De Kruijf-van Oort

Na een dweil pauze staat ik met de C2 te wachten tot we mogen vertrekken voor een wedstrijd over 40 ronden. Ik heb er zin in, na de twee voorgaande wedstrijden heb ik het gevoel dat ik bij de C2 op mijn plek zit en mee kan doen “voor de punten”. Tot de tussensprint gebeurd er weinig in het oplettende peloton anders dat dat we gewoon lekker doorrijden. Anders dan bij de C1 kan ik hier bij de C2 ook in de bocht gewoon mijn handen op de rug houden en mee versnellen. Dan zijn er opeens, ik lette niet goed op op want daar had ik bij moeten zitten, drie rijders met 100 meter voorsprong. Een ervan is een club-genoot en ik besluit, omdat ik toch al op kop rij, om te tempo laag te houden zodat die voorsprong groter kan worden. Helaas kan de club-genoot de andere twee niet bijhouden en sluit weer aan bij het peloton. Vier rijders proberen het gat naar die twee alsnog dicht te rijden, ook dat was aan mijn aandacht ontsnapt want daar had ik bij moeten zitten. Als de twee koplopers het peloton dubbelen wordt duidelijk dat we als peloton eerder moeten af-sprinten. Met nog zes ronden te gaan gaat de bel voor het peloton. De club-genoot van de ontsnapping en van de sprint van vorige week, waar ik direct achter rijdt, gaat wederom hard op kop rijden. Ik blijf er achter tot de laatste bocht ga er dan omheen en rij wederom een top 10 klassering. Wel en ik benieuwd wat de jury er van zal vinden want tijdens het aantrekken van mijn schaatsen kwam ik er achter dat ik vergeten was om me voor deze wedstrijd in te schrijven. Een nieuwe procedure, inschrijven voor iedere wedstrijd, waar ik dus nog aan moet wennen.

Comments are closed.