Veertiende Zondagavond Marathon 2018/2019

Vast besloten om dit keer bij twijfel altijd mee te gaan met een ontsnapping, sta ik klaar voor een C2 marathon over 50 ronden. We zijn de eerste groep van de avond die mag starten en dat is te merken aan het grote aantal deelnemers. Er wordt ook dit keer vanaf het begin aardig door gereden, maar zo snel als vorige keer, dat niet. Als omkijk naar het peloton terwijl ik voorin mee rij zie ik een lint van 100 meter. Dat betekent dat als je een ronde wil inlopen op het peloton, je “slechts” 300 meter hoeft te overbruggen. Ik ga mee met een aantal ontsnappingen die op niets uitlopen tot er een groep van zes rijders weg rijdt. De twee koplopers van het klassement zitten erbij en dat kan betekenen dat het een succesvolle poging kan worden. Samen met enkele anderen gaan we onmiddellijk in de achtervolging. Even lijkt het er op dat het hele peloton volgt, maar opeens zijn we los en met z’n zessen op weg naar de andere met voorsprong. Het duurt even voor we aansluiten en er vallen nog wat mensen af, maar dan rijden met een groep van tien 100 meter voor het peloton. De voorsprong wordt lange tijd niet groter en ik heb het gevoel dat het misschien toch niet gaat lukken. Toch wordt langzaam maar zeker de voorsprong groter. Als we op het rechte stuk het peloton in de rug kijken gaat het snel, en we hebben een ronde. Al snel ontsnappen de twee koplopers in het klassement weer, maar niemand gaat mee en ze moeten het met z’n tweeën doen. Door de scheidsrechter wordt ook de finale procedure omgeroepen. Het peloton sprint af bij het ronde bord op elf, de rijders met een ronde voorsprong rijden de wedstrijd uit. Als het peloton is gefinisht rijden we met een groep van acht en de twee met voorsprong verder. Een van de twee met voorsprong, een lid van schaatsclub Gouda, lukt het om de ronde in te lopen. Door de speakers wordt medegedeeld dat er bij het ronde bord op drie afgesprint zal worden en dat de rijder met twee ronden voorsprong het laatste stuk alleen rijd uit rijd. Twee ronden voor de bel zit ik op tweede positie achter die rijder en denk, hier moet ik niet achter zitten want hij heeft geen eindsprint nodig.Ik laat me dus iets afzakken, wat echter tot gevolg heeft dat wanneer de bel gaat ik als laatste in de groep rij, natuurlijk liet niemand mij er meer tussen. Ik kom als 9de over de finish, de laatste ronde kon ik nog maar één rijder inhalen. ( ronde tijden )

Comments are closed.