Elfde Zondagavond Marathon 2018/2019

De laatste marathon van 2018 met voor de C2 vijftig ronden. Achteraf blijkt het gemiddelde tempo niet erg hoog te liggen, maar tijdens de wedstrijd merk ik daar weinig van. Voorin wordt er constant geprobeerd te ontsnappen. Enkele keren zit ik bij zo’n groepje, of weet er naar toe te rijden. Als ik samen met een ander een voorsprong heb, komen er nog twee rijders bij. Helaas, als ik van kop ga, neemt niemand over en ook mislukt deze ontsnapping. Door het constante opletten wat er gebeurd voorin het peloton heb ik geen idee in welke ronde we rijden tot ik het ronde bord op zes zie staan. De eindsprint komt er aan en ik besluit vanaf dan zoveel mogelijk voorin te blijven en niet naar achter “te zakken”. Het betekend dat ik enkele keren buitenom het peloton naar voren moet rijden. Gelukkig zijn er meer rijders die een dergelijk actie doen en ik kan regelmatig mee liften. Als de bel gaat zit ik rond de twaalfde plek en in tegenstelling tot de vorige keren is er voldoende ruimte om te sprinten en ontbreekt de chaos. Ik kan de laatste honderd meter nog wat rijders voorbij door in de bocht ervoor te versnellen. Een 10de plek als resultaat. Actief kunnen rijden en een eindsprint, een mooi einde van 2018. ( ronde tijden )

Comments are closed.