Tiende Zondagavond Marathon 2018/2019

Ondanks het vroege tijdstip van de begin van de zondagavond marathon, sta ik pas rond tien uur klaar voor de start van de C2 voor een wedstrijd over 50 ronden. Er wordt gelijk stevig door gereden. Ik kan me handhaven voorin het peloton en af en toe aan een ontsnapping deelnemen. Na de tussen sprint lukt het uiteindelijk 3 rijders om te ontsnappen, helaas was ik op dat moment niet attent genoeg om herkennen dat het een serieuze ontsnapping was. Volgende keer beter opletten als de nummer een en nummer twee van het klassement wegrijden. Of het geholpen heeft dat ik rustig op kop van het peloton heb gereden weet ik niet. Maar de drie rijders, inclusief een SC Gouda lid, lukt het om het peloton op een ronde te zetten. Ik verwacht dan ook dat we als peloton eerder moeten afsprinten en met nog acht ronden te gaan lijkt het er op dat bij 6 de bel zal gaan. Het peloton heeft dat ook door en de laatste drie ronden is het net als vorige keren chaos. Om voorin te komen moet ik helemaal buitenom rijden, door het niet gedweilde stuk van de baan. Als ik dan ook nog achter iemand zit die besluit toch maar niet aan de sprint deel te nemen is het te laat, de laatste ronde zit ik “opgesloten” achter in het peloton. Een 25ste plek is het resultaat. Ondanks die tegenvaller heb ik het gevoel dat ik een prima wedstrijd heb gereden. ( ronde tijden )

Comments are closed.