IJzersterk Trofee 2016

whatsapp-image-2016-09-06-at-21-38-34Alhoewel het nog steeds fietsen, lopen en skeeleren betreft is de IJzersterk Trofee dit  jaar iets anders van opzet. Het fietsen is een individuele tijdrit en na een korte pauze wordt er gelopen en inline ge-skate zonder pauze. De Goudse wielerbaan van 1250 meter is weer het toneel voor de 10 ronden fietsen, 2 ronden lopen en 5 ronden skeeleren. Erg prettig zo’n individuele tijdrit, ik kan zonder last te hebben van andere wielrenners de bochten nemen. Niet dat ik veel harder ga, maar wel met veel minder angst om te vallen. Een gemiddelde snelheid van 36.7 km/uur blijkt achteraf.whatsapp-image-2016-09-06-at-21-37-35 Bij het lopen probeer ik een korte pas als training voor de Goudse singelloop en de Dam tot Dam loop die ik de volgende weken nog moet lopen. De korte pas ziet er vreemd uit want zelfs de toeschouwers en de speaker valt het op. Een cadans van 200 i.p.v. de normale 170 blijkt achteraf, misschien wat overdreven. Het skeeleren na het lopen kost niet alleen heel veel kracht al na één ronde kreeg ik spierpijn op plaatsen waar ik anders nooit spierpijn heb. Het wisselen van loopschoenen naar skeelers kost toch weer veel tijd,whatsapp-image-2016-09-06-at-21-39-18 maar ondanks de moeite die het skeeleren me koste kwam ik steeds beter ‘in mijn slag’ en reed ik de laatste rondjes sneller dan de eerste. Het was prachtig weer en prima organisatie door de vrijwilligers van S.C. Gouda maakte het een hele leuke maandag-avond sport-avond.

Comments are closed.