SNOW Lezing: Rudder & Cfengine3

snow-logo-200x67Het was alweer een half jaar geleden dat ik SNOW BV bezocht om een lezing bij te wonen en heel veel oud collega’s te zien. Dit keer ging de lezing over een product “boven-op” cfengine3. Ondanks mijn lange ervaring met cfengine 2 en zelfs versie 1 heb ik nog niet een implementatie met cfenigne3 gedaan. Versie 3 is een hele overstap, een tool om cfengine3 heen zal een en ander makkelijker maken. Het door het bedrijf Normation gemaakte Rudder (open-source) wordt door Nicolas Charles gepresenteerd. Eerste de theorie en dan een demo. Rudder is een echt open-source product, het gebruikt andere tools (CfEngine, GIT, PostgreSQL en openLDAP bijvoorbeeld) om een compleet systeem voor het beheer van systemen te maken. De web interface ziet er goed en functioneel uit. Untitled Uiteindelijk wordt cfengine3  code gegenereerd. Er is vanaf de command-line via een template systeem volledige controle is over het genereren van die code en de web interface. Ik was “impressed” en ga zeker nog een en ander proberen in virtual-setup m.b.v. vagrant bijvoorbeeld. Na de lezing had ik de tijd om nog heel veel mensen te spreken die al dan niet bij SNOW werken. En zoals altijd na een SNOW lezing/borrel eindigde ik bij een Grieks restaurant  met een select gezelschap.

Comments are closed.