Tweede Zondagavond Marathon Seizoen 2013/2014

575662_658703387482464_2144488454_nBij deze 2de Training Marathon van dit seizoen zijn er al veel meer deelnemers C2. Dat merk ik onder andere omdat de Scheidsrechter bij het “startpraatje” verteld dat ik jarig en en dus de loze ronde voorop mag rijden. Spontaan barsten de minstens 50 rijders uit in het zingen van lang-zal-die-leven. De loze ronde rij dus op vooraan. Daarna barst het geweld los, er wordt flink door gereden en ik blijf de het eerste gedeelte van de 35 ronden in het midden van het lang gerekte peloton. Er zijn korte ontsnapping pogingen maar het lukt niemand om weg te komen. Misschien door het hoge tempo maar ook door de jonge rijders die overal op reageren en elk gat onmiddellijk dichtrijden. Als ik 12 ronden voor het einde naar voren rij en bij ronde 10 op de 2de plek beland om zo voorin naar de finish te rijden blijkt iedereen dat idee te hebben. Drie, vier rijen dik wordt er voorin geprobeerd om niet op kop maar wel voorin te rijden. Twee keer leidt dit tot een valpartij, ik kan er beide keren net omheen. In de laatste ronde zit ik nog rond de 6de plaats, maar bij het uitkomen van de laatste bocht komen er toch weer wat mensen voorbij sprinten en word ik uiteindelijk 8ste. 2 van de grote hoeveelheid SC Gouda rijders die aan de C2 deelnemen worden eerste en tweede. (ronde tijden)

Comments are closed.