Eerste Zondagavond Marathon Seizoen 2013/2014

1381341_655201164499353_1576810184_nTerwijl het lijkt of de zomer nog niet is af gelopen, begint de zondagavond marathon alweer op de IJsbaan van Utrecht. De eerste twee marathons zullen gelden als training wedstrijden. Maar voor mij zijn die net zo serieus als de echte wedstrijden. Nog voor de marathon en de dweil rij ik mijn eerste rondjes van dit seizoen op het (zachte en aangeslagen) ijs. Dat valt ontzettend tegen en snel ga ik er weer vanaf. Als ik eenmaal aan de start verschijn voor de 35 ronden van de C2 categorie sta ik tussen een dertigtal rijders waaronder veel S.C. Gouda leden. Al snel blijkt na de start dat die eerste rondjes vooraf niet representatief waren voor de wedstrijd ronden, ik kan goed meerijden met het peloton. Het lukt me zelfs om voorin mee te doen, af te stoppen als er S.C. Gouda rijders weg zijn en per ongeluk even te ontsnappen aan het peloton. Nog voor de laatste ronde rijdt ik buitenom de bocht iedereen voorbij, rij het gat dicht naar de koploper en ga als eerste het laatste rechte stuk op. Natuurlijk blijkt mijn ontsnapping te vroeg, achter mij rijden schaatsers die wel afgewacht hebben en die komen de laatste honderd meter voorbij. Het blijken er uiteindelijk maar 4 (1 bleek een ronde achterstand te hebben) die me voorbij rijden en ik eindig als 5de. Heerlijk gereden bij een temperatuur van 11 graden. (ronden tijden)

Comments are closed.