Sneak Preview week 27: The Raid: Redemption

Ik had er zin in, een actie film. Dit was er duidelijk een, inclusief de cliché: stoere man heeft lieve vrouw in verwachting van een kind en vertrekt op een zware missie. Maar als eenmaal de uiterst bloedige actie begint vervallen alle bezwaren en blijft tot de laatste scene de spanning er in. Naarmate de film vordert worden de geweren en grote messen vervangen door vecht scènes die tussen de 5 en 10 minuten duren. Alleen al van het kijken naar het hoge tempo en de inspanningen van de acteurs wordt je moe. Het zijn dansen met een geweldige choreografie. Natuurlijk is alles overdreven maar dat hoort bij een Aziatische vecht film. Tussen de vecht scenes door ontwikkeld zich ondertussen een plot dat je van verre ziet aankomen maar toch weet te verrassen. In zijn genre een topper: een 8.

Comments are closed.