NOSIG IPL

Als (oud)Solaris gebruiker bezocht ik zo nu en dan de bijeenkomsten van de NLOSUG: Netherlands OpenSolaris User Group. Na de overname door ‘Oracle’ van ‘SUN’ kon deze groep niet blijven bestaan. Oracle heeft wel een user group genaamd OBUG (Oracle Benelux User Group) maar het officiële karakter daarvan past niet bij Open Solaris en de mensen die in de NLOSUG zaten. Op Woensdag 6 april was ik bij de kick-off van de nieuwe Netherlands Open Solaris Interest Group (NOSIG) de al in december 2010 opgestarte vervanging van de NLOSUG. Dezelfde doelstellingen, maar zonder de ondersteuning van een “moeder bedrijf”. Ik vind het bewonderenswaardig hoe een klein groepje mensen die stap heeft genomen en enthousiast begonnen is aan een nieuw avontuur waarvan de toekomst nog geheel duister is, kudos! Ik vond het dan ook erg leuk om er deze eerste bijeenkomst, de IPL (initial program load) bij te zijn. Voor de pauze besprak Bart Muizer (blog) de oprichting en werd er interactief gedacht over hoe en wat van NOSIG. Na de pauze was er een technische lezing van Gjalt van Rutten (bitbrains) over storage, vmware, Solaris Express 11 en ZFS. Interessant omdat de dienst die met die experimentele technieken werd geleverd een High Performance Computing Cloud betreft.

Comments are closed.