UnixProfs seminar: Grid Computing

Al enige tijd krijg ik via TenICT af en toe een uitnodiging om een UnixProfs seminar bij te wonen. Meestal had ik dan geen tijd, maar dit keer had ik niet alleen tijd, ook het onderwerp en de spreker spraken mij aan: Jan Just Keijser over Grid Computing.  Jan Just is werkzaam voor het NIKHEF (Nationaal instituut voor subatomaire fysica) als Grid Systems Architect. Als Life Science Grid beheerder is Jan Just dus iemand die ik eens zou moeten zien. Met de auto was de locatie in Spakenburg prima bereikbaar. Het was een hele leuke presentatie die een algemeen overzicht gaf van het Grid en vooral het voorbeeld van het (LHC)Atlas experiment dat gebruik maakt van Grid was aansprekend. Na de lezing was er tijdens “een hapje en een drankje” gelegenheid om de andere aanwezigen te spreken. Ik vond het een geslaagde avond en mede dankzij een gesprek met Jan Just krijg ik het gevoel dat “Het Grid” een grote gezellige UNIX familie is.

Comments are closed.