Baankampioenschappen Marathon 2023/24

Voor de C2 categorie een wedstrijd voor het baankampioenschap over 40 ronden met maar liefst 3 tussen-sprints. Het beloofd een harde wedstrijd te worden, zeker nu ook het ijs in de loop van avond steeds beter wordt. En inderdaad het tempo is hoog en voorin mee rijden lukt me in het begin nog aardig. De versnellingen door de vele tussen sprints vallen me echter zwaar. Ondertussen wordt er voorin ook nog een ploegen spel gespeeld dat uiteindelijk leidt tot de ontsnapping van een rijder. Het tempo zakt dan iets in maar op het score bord zie ik een gemiddelde van zesendertig seconden per ronden staan, wat niet echt langzaam is. Tegen het einde van de wedstrijd, als duidelijk wordt dat we eerder gaan af sprinten om dat er iemand met een ronde voorsprong is, heb ik weinig energie over voor een eindsprint. Omdat ik me vergis in het aantal nog te rijden ronden en verrast wordt door de bel, zit ik achter in de groep en blijft daar tot de finish lijn. Uiteindelijk wordt ik 11de van de dertien gefinishte heren.

Comments are closed.