Zomeravondcup 2023: 1e 10 Km 

De Reeuwijkse plassenloop ging dit jaar onder de 46 minuten, dat schept verwachtingen voor de deze eerste 10 kilometer van de Zomeravondcup. Het weer is aardig goed, niet te warm een weinig wind. Het eerste rondje op de atletiekbaan gaat lekker en natuurlijk weer iets te snel. Gelukkig blijkt dat ik daarna tot 6 kilometer rond de 4:30 per kilometer kan blijven lopen. Bij kilometer zeven blijkt echter dat in het open veld de wind toch een factor is, ik vind zoals altijd goed ademen moeilijk als de wind schuin van voren komt. En alhoewel dit jaar het parkour anders is dan andere jaren en ik het idee heb dat ik “er al bijna ben” lukt het me niet om weer terug te gaan naar 4:30 per kilometer maar gelukkig wel om 4:40 vol te houden. Uiteindelijk kom ik officieel met 45:46 over de finish, slechts 8 seconden langzamer dan mijn vorige 10 Km en de eerste 5 kilometer met een goed gevoel gelopen.

Comments are closed.