Reeuwijkse Plassenloop 2023

Weinig wind en een aangename loop temperatuur voel ik als ik mijn trainigs-broek en vest uit doe voor de start. Ik heb mijn laatste 10 Kilometer in September 2022 gelopen en vooral liep 5 kilometers de laatste tijd. Kortom ik ben benieuwd hoe het gaat en heb alvast besloten niets te forceren. De eerste kilometer moet ik aardig slalommen om de wat langzamere renners heen. Zoals gewoonlijk leidt dat tot een iets te snelle eerste kilometer tijd van 4:19 dit keer. De volgende kilometers doe ik iets rustiger aan en maak me niet druk dat ik langs de plas alleen loop, de wind is geen factor dit keer. Na 5 kilometer zit ik nog steeds rond de 4:35 per kilometer en berust me in het feit dat het vanaf nu wel steeds langzamer zal gaan. Maar juist door de ontspanning in mijn ademhaling en passen blijf ik op hetzelfde tempo lopen. Andere renners komen zichzelf wel tegen en ik kan enkele inhalen. Als ik de laatste kilometer een paar lopers achter mij voel versnellen, laat ik ze me voorbij lopen zonder aan te haken voor een eindsprint. Op de klok boven de finish zie ik iets met 45 minuten staan en als ik over de finish kom blijk ik 45:38 gelopen te hebben. Een geweldige tijd die ik deze zomer niet zomaar weer zal halen. Een groen detail van deze 69 Plassenloop, de herinneringsmedaille is milieuvriendelijk, hopelijk volgen meer organisaties dit alternatief.

Comments are closed.