Nieuwjaarsloop RZVG

Op oudjaarsdag heb ik door een hevige verkoudheid de oliebollen-loop gemist. Gelukkig is er nog een loop met oliebollen: de nieuwjaars-loop van Roei- en Zeilvereniging Gouda. Een loop van 5 Km om de ‘s-Gravenbroek plas. Met natuurlijk de start en finish bij het clubgebouw van de RZVG. Door de ontspannen manier van organiseren door “Go Sportief”, is onder andere de start zonder stress maar natuurlijk wel met hardop aftellen. Toch vergis ik me in hoe ontspannen de rest van de deelnemers lopen. Ik loop de eerste kilometer gewoon ergens in het midden mee, maar de eerste kilometer gaat in 4:20 en de tweede in 4:30. Te snel ik bedenk dat ik ‘s avonds nog een marathon wil schaatsen. Ik doe iets rustiger aan, geniet van het prachtige weer en parcours langs de plas maar kom toch nog in 23:18 over de finish. Terwijl ik de dag ervoor de 5 Km Parkrun nog in 23:50 liep. Vanavond zal blijken of het teveel van het goede was.

Share this…

Comments are closed.