Vijfde Zondagavond Marathon 2022/2023

Foto: Janneke De Kruijf-van Oort

Alweer geen #zambonishot bij deze blog want wederom was mijn mobiel leeg. Gelukkig staat tegenwoordig Janneke De Kruijf-van Oort langs kant en die maakt prachtige actie foto’s zoals hier boven. Dan de C2 wedstrijd over 40 ronden. Deze start dit keer samen met de C1 die na onze wedstrijd nog 20 ronden zullen rijden. Toch valt het aantal deelnemers mee, iets meer dan dertig. Dit keer wil ik weer proberen om uit het peloton te ontsnappen. En net als de vorige keer hebben meer rijders dat idee. Al na een paar ronden krijgt een groepje een kleine voorsprong en ik zit er niet bij. Als ik zie dat op kop van het peloton iemand in dezelfde kleding rijdt als een van de ontsnapte rijders, besluit ik om buiten om naar voren te rijden. Gelukkig doen meer rijders uit het peloton dat. Het duurt even maar mede dankzij een snelle ronde op kop van het peloton door “de andere S.C. Gouda” rijder wordt het groepje terug gehaald. Op het moment dat het peloton aansluit, doen iedereen het rustig aan behalve twee van de net terug gehaalde rijders, ze rijden hard door en beginnen aan een ontsnapping samen met iemand uit het peloton. Onmiddellijk zetten “de andere S.C. Gouda rijder en ik de achtervolging in en het lukt ons om aan te sluiten bij de drie. We werken heel goed samen als groep en iedereen doet een halve ronde kopwerk. Als we eenmaal tweehonderd meter voorsprong hebben begin ik er in te geloven en inderdaad we halen de ronde voorsprong. Als er bij het rondebord op elf niet wordt gebeld wordt duidelijk dat we met z’n vijfen de laatste vijf ronden rijden. De peloton sprint begint voor mijn gevoel veel te vroeg en ik heb moeite bij te blijven, maar ik moet wel want de andere vier rijden ook gewoon de peloton sprint mee. Hoe ik die laatste vijf ronden ben doorgekomen weet ik niet meer. Ik weet alleen dat ik de laatste honderd meter nog wel wilde sprinten maar mijn benen niet, ik wordt uiteindelijk 4de.

Comments are closed.