Eerste Zondagavond Marathon 2022/2023

Anders als eerdere jaren is deze eerste (trainings) zondagavond Marathon niet de eerste keer dat ik bij het begin van het seizoen op de 400 meter baan van Utrecht sta. ‘s Ochtends liep ik nog een 1/4 Marathon in Eindhoven maar natuurlijk ben ondanks wat stijve benen wel benieuwd hoe het schaatsen zal gaan. De C1 categorie waar ik vorig jaar in mee deed bleek toen, zoals altijd, een niveau te hoog. Dit jaar sta kan dan ook weer gewoon aan de start voor wedstrijd over 40 ronden met de C2. Het verschil is gelijk te merken, na de loze ronde kan ik zonder moeite het tempo bijhouden en is iedere versnelling goed te volgen. Ik kan zelfs vooraan meerijden, een halve ronde op kop of met een kleine ontsnapping mee gaan. Na 39 ronden heb ik nog voldoende energie om een serieuze eindsprint te rijden die me in de top 10 doet eindigen. Dit beloofd wat voor de rest van het seizoen.

Comments are closed.